Reklama
Loading...
Reklama

Gólman Liverpoolu sbírá na hostování v irské lize první zkušenosti s dospělým fotbalem. Vítězslav Jaroš (20) se stal okamžitě týmovou jedničkou, v lize odchytal 28 zápasů a z toho desetkrát udržel čisté konto. St. Patrick’s se i díky němu drží na druhé příčce, mají tím pádem stále šanci zabojovat o titul. V této chvíli ztrácí devět bodů na Shamrock Rovers, soupeře Slovanu Bratislava z letošního předkola Ligy mistrů.

Jen pro úplnost, irská Premier Division se hraje od března do listopadu bez letní přestávky. Jaroš a jeho tým nyní musí spoléhat na zaváhání svého protivníka sami nesmí ztratit. Nicméně jejich šance na zisk titulu se pohybují hlavně v teoretické rovině. Do konce soutěže zbývá oběma týmům odehrát sedm zápasů. St. Patrick’s potřebují získat deset bodů pro posun na první místo, Shamrock musí minimálně stejný počet bodů ztratit. V případě rovnosti bodů získá titul Shamrock, protože má lepší bilanci ze vzájemných zápasů i lepší skóre.

Mimochodem, vzájemný zápas už spolu týmy hrát nebudou, ten poslední skončil na konci září vítězstvím Shamrocku v poměru 1:0. Pro St. Patrick’s se jednalo o velmi smolný zápas, protože utkání pár minut před koncem rozhodnul vlastní gól jejich útočníka Melvin-Lamberta.

Nicméně klub z předměstí Dublinu už teď může sezonu hodnotit úspěšně, podařilo se jim překvapit celé Irsko. Bojují o titul, mají takřka jisté předkolo evropských pohárů, za sebou nechávají týmy jako Bohemians Dublin či Dundalk. Teď už je víceméně jisté, že se jedná o jejich nejlepší sezonu od roku 2015. Svými výkony k tomu bezesporu přispěl také Jaroš.

Mladý brankář v Irsku obstál, což určitě neuniklo ani trenérům Liverpoolu. Jaroš zde ještě v minulé sezoně chytal za juniorku, na lavičce náhradníků dokonce mohl okusit atmosféru zápasů Ligy mistrů. Bude zajímavé sledovat, jak se bude nadále jeho kariéra vyvíjet a jak do ní zasáhne zmiňovaný Liverpool.

ČÍST VÍCE

Související články:

Reklama