Reklama
Loading...
Reklama

Ano, je tomu tak. Skoro měsíc po znovuobnovení pozastaveného ročníku naší nejvyšší soutěže, se už dnes znovu rozběhne také český pohár, který stagnoval od 4. března. Na programu dne jsou semifinálová klání, ve kterých už půjde do tuhého.

V prvním utkání se nám od 17:15 představí liberecký Slovan, který vycestuje na Hanou za domácí Sigmou Olomouc. Severočeši vstoupí do utkání rozhodně v lepší náladě, protože si o víkendu zajistili na konci základní části účast ve skupině o titul a evropské poháry. Na druhou stranu Olomouc si špatnými výkony po koronavirové pauze, kdy získala pouhé 4 body v šesti zápasech, zahraje ve skupině o udržení. Cesta do pohárové Evropy pro příští sezónu vede tedy pro Sigmu už jen a pouze skrz MOL Cup, což určitě přispěje ke kvalitě zápasu. Olomouci to v poslední době na svém Andrově stadionu moc nejde, ovšem s Libercem dokázala vyhrát oba letošní ligové duely. I proto bude dnešní duel velice vyrovnaný a v případě nepříznivého výsledku pro domácí, by se Radoslav Látal mohl s Hanou loučit. Náš tip je 1:1 po devadesáti minutách a následná výhra a postup Liberce.

V druhém semifinále se proti sobě od 20:15 postaví pražská Sparta a plzeňská Viktoria. Oba týmy vykazují po pauze skvělé výkony. Viktorka navázala už na ty z jara a je letos neporažena, za což může vděčit Adriánu Guľovi, se kterým má bilanci 9-1-0. Na Spartě se pauza ukázala více, ovšem jen v tom dobrém slova smyslu. Pražané od domácí prohry právě s Plzní (1:2) natáhli vítěznou šnůru už na 5 utkání, což se výrazně projevilo na konečné tabulce FORTUNA:LIGY, kde jdou do nadstavby z krásného třetího místa. Plzeň ovšem v posledních letech na Spartu umí a z posledních 13 vzájemných zápasů prohrála jen 2x a jednou remizovala. Tento zápas bude bezesporu atraktivní pro oko většiny fanoušků. Měli bychom vidět pěkný útočný fotbal od obou stran a i přes výborné výkony Sparty v posledním měsíci se přikláníme k výhře Plzně v poměru 2:1.

Související články:

Kanga, jednooký král mezi slepými střelci

Reklama