Reklama
Loading...
Reklama

Slovan Bratislava mieril v súboji s Bazilejom k jasnému víťazstvu. Úspech však šokujúco stratil, keď premrhal dvojgólové vedenie, pričom vyrovnávajúci gól dostal v závere nastaveného času. Už len samotná kvalifikácia medzi najlepšiu 16 v Európskej Konferenčnej Lige je veľký úspech. Ten však bude nepochybne prekrytí faktom, že bratislavský klub zahodil šancu dostať sa ešte ďalej. Na ľutovanie nie je moc času, nakoľko stále pôsobí v lige aj v domácom pohári.

Úvod zápasu bol ako z najlepších snov. Takmer plný štadión vytvoril parádnu atmosféru. Slovan navyše už v 17. minúte viedol o dva góly, keď sa presadili Malik a Kucka. Ani po takomto skvelom začiatku sa nestiahli a naďalej boli v ofenzívnych úlohách aktívny. Väčšina protiútokov však zastavil nedôraz vo finálnej fáze. Tak či onak, po prvom polčase Bratislavčania viedli o dva góly a boli jednoznačne lepším tímom. V tej chvíli by zrejme nikto nepovedal, že tento večer bude ešte takým sklamaním.

Slovan v druhom polčase spomalil, no vyhrať mohol aj tak

Je pomerne logické, že po zmene strán sa Slovan viac stiahol a začal sa sústrediť na bránenie. Čo však v tejto situácii ešte viac prináša bolesť je fakt, že Bazilej nebol v druhej časti dominantným tímom. Už prvý gól po pár minútach po zmene strán nebol práve z kategórie vypracovaných. Hoci bratislavský klub stratil svoje vládu na ihrisku, jeho súper nebol v neustálom tlaku. Šance získaval len z chýb domáceho tímu a aj tie bývali ojedinelé. Šok prišiel až v nadstavenom čase, keď zo zdanlivo nenápadnej akcie prišla strela spoza 16, ktorú nikto nezblokoval a ani Chovan ju nezastavil.

V predĺžení sa toho moc nestalo, hoci aj Zuberu aj Lovat boli v pozíciách, kedy mohli skórovať. Na penalty vystriedal Adriána Chovana Martin Trnovský. V rozstrele však z trojice Kucka, Barseghyan a Lovat bol úspešný len tretí menovaný a tak sa Slovan musí s Konferenčnou ligou rozlúčiť veľmi krutým spôsobom, nakoľko postup bol skutočne blízko.

Čo ďalej?

Hoci je toto drsná facka, sezóna ani zďaleka neskončila. Pre tím z hlavného mesta sú nachystané ešte zápasy v pohári a v lige, kde na Dunajskú Stredu stráca štyri body. Stále však majú situáciu vo svojich rukách, keďže s daným súperom ich čakajú ešte dva vzájomné zápasy. Ani pohár nebude úplne nezaujímavý. V prípade, že by sa cez svojich semifinálových súperov dostali aj Slovan aj Trnava, tak by nás opäť čakalo finálové derby, tentoraz na štadióne Antona Malatinského.

V konečnom dôsledku bude veľmi záležať aj na pohode v tíme, ako aj na tom, akým spôsobom sa hráči postavia k ďalším zápasom, po takomto sklamaní. Už v nedeľu ich čaká stretnutie s Podbrezovou, kde musia bezpodmienečne vyhrať, ak sa nechcú ešte viac vzdialiť možnosti vyhrať titul.

Reklama