Reklama
Loading...
Reklama

To, že Slovan začal jarnú časť katastrofálne a prepustil tak prvé miesto Dunajskej Strede je teraz už známa vec. Derby s Trnavou je však vždy o niečom inom a dalo by sa povedať, že na aktuálnej forme tímov v ňom absolútne nezáleží. To sa ukázalo aj teraz. Bratislavčania svojho súpera porazili rozdielom triedy a pred zápasom Konferenčnej Ligy si zlepšili náladu, nielen v tíme, ale aj medzi fanúšikmi.

Zápas priniesol na naše pomery nadštandardnú návštevu a čo sa týka zápasu, tak fanúšikovia isto neľutovali. Toto derby malo prakticky všetko čo malo mať. Skvelá atmosféra na tribúnach, veľa gólov, hráčov ktorí išli prakticky až na krv a takisto kontroverzné rozhodnutia hlavného arbitra. Zo zápasu samozrejme odchádza spokojnejší Slovan, ktorý po víťazstve 4:1 udržal krok s Dunajskou Stredou, ktorá si vďaka triumfu nad Ružomberkom zabezpečila že pred rozdelením bude viesť ligu.

Rozhodujúci bol hlavne prvý polčas, ktorý Trnava absolútne nezvládla a po góloch Kucku, Čavriča a Malika išla do kabín za stavu 0:3, keď ešte v závere polčasu vytiahol fantastický zákrok Adrián Chovan. Po zmene strán sa síce Spartak ostal späť do hry gólom Kóšu, no ich nádeje definitívne pochoval Barseghyan po penalte.

Slovan ukázal skúsenosť, zápas bol nervózny

Takéto zápasy často prinášajú množstvo súbojov, ako aj veľa kariet. V tomto prípade tomu nebolo inak a dokonca sa k slovu dostal aj systém VAR. V zápase sa objavilo množstvo situácií, ktoré sa dali trestať možno aj prísnejšie ako boli. Nervozitu v úvode ukazoval najmä Vladimír Weiss ml. ktorý sa len tesne vyhol červenej karte. Hlavná situácia zápasu však prišla za stavu 3:1. Pred rohovým kopom, ktorý mal Slovan, najskôr dostal žltú kartu za strkanice Kucka, no jeho provokácie donútili Kristiána Koštrnu k tomu, aby to slovenskému záložníkovi oplatil za čo si prvotne vyslúžil druhú žltú kartu. Potom sa k slovu však dostal video asistent rozhodcu, ktorý ukázal, že sa k červenej karte pridá ešte aj penalta. Po tej Slovan už zápas rozhodol.

Tentoraz nechýbala ani menšia výmena názorov medzi trénermi na tlačovej konferencii. Tréner hostí Michal Gašparík, ktorý ako trnavský rodák prežíval tento zápas veľmi emotívne, nenechal suchú niť na hlavnom arbitrovi, vzhľadom na to ako zápas riadil. Aj domáci tréner Vladimír Weiss starší, nezostal v tomto prípade bez slov. Svojmu súperovi pripomenul v súvislosti s verdiktami rozhodcov ich posledný vzájomný zápas.

Stále sú to len tri body

Takéto víťazstvo je pre Slovan logicky cennejšie ako väčšina z tých, ktoré v lige môže zažiť. Ak však odhliadneme od tej mentálnej stránky veci, tak sú to stále len tri body do tabuľky. Tie tri body, ktoré bratislavský klub mohol získať v zápasoch s oslabenou Dunajskou Stredou, no najmä s Banskou Bystricou a Zlatými Moravcami. Tam sa mu to nepodarilo a preto je po rozdelení súťaže na prvej priečke Dunajská Streda. Dôležité zápasy samozrejme ešte prídu a medzi nimi budú aj dvojzápasy s Trnavou a Dunajskou Stredou.

Reklama