Reklama
Loading...
Reklama

V posledných rokoch dominuje našej lige Slovan. Aj v prípadoch, že sa liga zdala byť napínavejšou, po prestávke sa to vždy zmenilo. Tento rok sa však zdá byť iný. Po prestávke bratislavský klub vyhral len zápas v pohári. V rámci ligy ich čakali tri remízy. Dve z nich pritom boli s klubmi, ktoré sa momentálne ani nenachádzajú v hornej polovici. Remíza s konkurentom z Dunajskej Stredy na štadióne súpera sa síce nemusí zdať ako zlyhanie, no treba spomenúť, že Slovan hral väčšiu polovicu zápasu v početnej výhode, ktorú nezúžitkoval k tomu, aby sa od svojho súpera odtrhol.

Slovan toto dlho nezažil

Takéto niečo Slovan nezažil šesť rokov. Tri zápasy bez výhry v rade naposledy zažil ešte pod trénerom Ivanom Vukomanovičom. Aktuálne sa na prvom mieste nachádza Dunajská Streda. Najdôležitejšie zápasy ešte len prídu, ale pre Bratislavčanov to nie je ideálna situácia. Stále pôsobia ešte v troch súťažiach, zatiaľ čo ich súper sa môže sústrediť len na ligu.

Samozrejmosťou je síce fakt, že Slovan má oveľa širší káder, no už sa v tejto sezóne mnoho krát ukázalo, že ak nastupuje na zápasy v lige mužstvo z lavičky, často to dopadne katastrofálne. Najlepším príkladom sú debakle, ktoré utŕžili od Trenčína a Žiliny. V Európskej Konferenčnej Lige ich čakajú ešte minimálne dva ťažké zápasy s Baselom, na ktoré určite nastúpi A-tím.

Situácia je diametrálne odlišná od minulej sezóny. Tam sa síce dlhú dobu držala Trnava na dostrel, no v tomto prípade nehral Slovan počas jarnej časti žiadne zápasy na kontinente a obe mužstvá boli čo sa týka porcie zápasov absolútne vyrovnané. Pridať sa k tomu môže aj skutočnosť, že Trnavu opustili v tom čase dôležité opory, ktoré nedokázali v krátkom časovom slede nahradiť.

Pre mužstvo z Dunajskej Stredy je to teda ideálna príležitosť na historický úspech. Počas pôsobenia v našej súťaži ligu nikdy nevyhrali, hoci sa môžu pýšiť titulom zo Slovenského Pohára.

Nezabúdajme na Trnavu

Súboj o titul je aktuálne videný len ako boj dvoch klubov. Hoci je to vzhľadom na bodovú situáciu logické, tak Trnava nie je vôbec ďaleko od vedúcich tímov. Navyše má v tomto prípade výhodu z toho uhľa pohľadu, že je trochu v úzadí a tým pádom hrajú pod výrazne nižším tlakom ako ich sokovia. Nakoľko často platí príslovie, že tam kde sa dvaja bijú, víťazí ten tretí, so Spartakom sa isto musí počítať.

Reklama