Reklama
Loading...
Reklama

Slavia vyhrála oba páteční přátelské zápasy se Servette Ženeva, triumfovala 3:0 a 1:0. Udržela na uzdě druhý tým švýcarské ligy, obrana podala slušný výkon, ale ne vše bylo růžové. Co utkání ukázalo směrem do budoucna?

Hronek jako o život

Přestože jmenovitě šlo o trochu slabší sestavu, lepší výkon podal červenobílý tým v prvním zápase. Velký podíl mělo nasazení hráčů, především pak Mosese Usora a Petra Hronka. Posila z Bohemians přicházela s tím, že bude v záloze hlavně bojovat a její největší zbraní je represink. A v pátek to dokázal.

Hronka bylo plné hřiště, několikrát zakročil v situaci, kdy už se zdálo, že není možné míč vybojovat. Často zasáhl velmi tvrdě, ale z drtivé většiny čistě a milimetrově přesně. Připomínal slávistické fotbalisty v Lize mistrů 2019/20, kdy jich bylo pokaždé plné hřiště. Podceňovaný Hronek pozitivně překvapuje a možná bude hrát větší roli, než sám očekával.

Stopeři baví

Stopeři jsou od startu minulé sezóny největší problém Slavie. Taras Kačaraba je náchylný na chyby, Eduardo Santos překvapivě také, David Hovorka je neustále zraněný a Ondřej Kúdela v létě odešel. Jediný Aiham Ousou se dlouhodobě drží a i proto vedení v zimě přivedlo Igoha Ogbua z norského Lillestromu.

Ogbu naskočil po boku mladého Ondřeje Křičfalušiho a nová obrana šlapala. Nigerijský obránce vybojoval míč před první brankou, Křičfaluši pasem za obranu rozjel druhou akci.

Ve druhém utkání měli Ousou se Santosem více práce, čelili kvalitnější sestavě, udrželi ale čisté konto a oba si připsali jeden zákrok v situaci, kdy šel soupeř jeden na jednoho.

Ševčíkův konec?

Petr Ševčík je bezesporu jedním z hlavních strůjců úspěšné pětiletky Slavie, poslední rok a půl ale jeho pozice slábne a slábne. Roli hrají zranění, blonďatý záložník odehraje pět zápasů a poté z ničeho nic dalších pět chybí. K dispozici nebyl ani na konci podzimu a sešívaným záloha ve složení Jakub Hromada, Oscar Dorley, Ondřej Lingr fungovala.

Ševčík nastoupil ve druhém pátečním utkání a ze všech záložníků byl pravděpodobně nejhorší. Žádný průnik, na který u něj byli fanoušci zvyklí, další jeho zbraň, přihrávky za obranu, nepřesné, špatně načasované. Stále je to velké jméno, avšak zranění ho brzdí neuvěřitelným způsobem.

Reklama