Reklama
Loading...
Reklama

Svěřenci Richarda Dostálka v zahajovacím utkání zimní přípravy přestříleli účastníka Konferenční ligy Austrii Vídeň na jeho hřišti a zvedli si tak sebevědomí do další fáze před ligovou soutěží. Do zápasu zasáhli stálí hráči zatím bez potvrzených posil.

Brňané v úvodním zápase porazili rakouského nositele 24 titulů Austrii Vídeň. Ta se loni umístila na bronzové příčce tamní Bundesligy. Samotný začátek střetnutí se však pro Jihomoravany nevyvíjel vůbec dobře. Po 19 minutách prohrávali totiž Zbrojováci hattrickem Manfreda Fischera již o tři góly. Do přestávky však ještě stihli skóre zredukovat na rozdíl jediné branky Ševčík s Hladíkem. Ve druhé půli pak srovnal Nečas a obrat na konečných 4:3 završil pět minut před koncem svou trefou Filip Blecha.

Na hostování přichází Koželuh

Jako nováček týmu se v utkání představil krajní bek Josef Koželuh, kmenový hráč Plzně, jenž doposud v sezóně nastupoval za druholigovou Chrudim. V týmu lodivoda Dostálka však působil už loni na zkoušce, při níž nastupoval i do klání v zimní Tipsport lize. Doposud však nebyl dvacetiletý obránce oficiálně jako posila představen. Nicméně na známém webu transfermarkt.com je již veden jako hráč Zbrojovky zapůjčený na půlroční hostování od 1. ledna právě ze západu Čech.

Vedení klubu chtělo především hráčský kádr udržet, což se prozatím podařilo, až na jednu výjimku. Tou je útočník Jakub Přichystal, který toužil změnit působiště a přestoupil ještě před letním vypršením smlouvy do Olomouce. V opačném směru si brněnský management na přestupovém trhu nevytyčil jasnou prioritu. Fanoušci klubu z města pod Špilberkem však hlasitě volají o posílení obrané řady. Důvodem je fakt, že v počtu inkasovaných gólů jsou jejich fotbalisté třetí nejhorší mezi prvoligovými týmy. Výsledek 4:3 z právě zmiňovaného zápasu jim dává celkem za pravdu.

Reklama