Reklama
Loading...
Reklama

Baník Ostrava po novém roce zahájil přípravu na jarní část sezony, přičemž trenéru Hapalovi se nehlásila žádná nová posila. Na druhou stranu se nekonal ani žádný výrazný a zásadní odchod a podzimní kádr se příliš nezměnil. Pavel Hapal se vyjádřil v tom smyslu, že se tím naplnily jeho představy o zimním baníkovském dění. Logicky se tak dostavuje otázka, jak velký progres se může v Ostravě konat.

Hlavně už nemyslet na začátek sezony

Na začátku sezony měl pro Baník představovat velkou naději návrat trenéra Pavla Vrby. Dnes si však fanoušci vybaví jen jeho brzký konec a přerovský rodák nyní absolvuje zimní přípravu s týmem Zlína. Postava Pavla Hapala na trenérské lavičce měla fanoušky v jistém smyslu uklidnit. Ti si ho momentálně spojují se stabilizací výkonů a z hlediska změn v kádru nebude mezi fanoušky patrně panovat přílišná nervozita. Vzhledem k poslednímu dění se přílišné změny patrně neočekávaly.

V Ostravě podle všeho zůstane slávistická posila, srbský záložník Srdjan Plavšič. Ten se podle všeho vrátí do Edenu až po konci sezony. Tento scénář Pavel Hapal obecně očekává, ale nejasná situace panuje kolem útočné jedničky Ladislava Almásiho. V jisté nejistotě se Baník v tomto ohledu stále nachází, byť žádné hlasité spekulace o jeho odchodu momentálně nepanují. Vzhledem k tomu, že tým se bude brzy přesouvat na soustředění do dalekého Turecka, ubývá prostoru pro zajímavý přestup bratislavského rodáka.

Setrvání jako posila?

Ladislava Almásiho bere nyní celá česká fotbalová obec za jasnou baníkovskou útočnou jedničku. Jen těžko lze předpokládat, že by ostravský klub usiloval v tomto ohledu o výraznější změnu. Po jeho setrvání ostravský klub patrně touží v momentální situaci nejvíce. Dokáže takřka stejný tým napravit otřesný dojem ze začátku sezony, kdy zažil jedno velmi nepříjemné probuzení ze sna? V souvislosti s ostravským týmem se možná dostavuje ještě jedna zajímavá otázka.

Před začátkem ročníku představoval zkušené posily, které měly být společně s již působícími lídry zárukou lepších zítřků. Jedna lidová moudrost však říká, že všeho moc škodí. O výjimečné pozici Jana Laštůvky či Jiřího Fleišmana není potřeba příliš spekulovat. Dokážou si však další zkušení hráči, jako jsou například Michal Frydrych či David Lischka, jasně rozdat role? Pavel Hapal mluví o současném Baníku jako o týmu s velkým potenciálem. Ten je však třeba správně využít. V posledních letech se Baník v tomto ohledu několikrát nepříjemně spálil.

Reklama