Reklama
Loading...
Reklama

Dominik Holec začal sezónu ako brankár číslo jeden. Ani po nevydarenom predkole Európskej Konferenčnej Ligy, kedy po nedorozumení s Dávidom Hanckom inkasovala Sparta gól, ktorý ju vyradil, miesto v bráne nestratil. Po niekoľkých zápasoch v lige sa však začal objavovať už len na lavičke a niekedy ani tam nie. Hlavný dôvod bol príchod Mateja Kovářa, ktorý sa takmer okamžite stal jednotkou. Odvtedy už v bráne Sparty nestál a teraz smeruje svoju hernú prax opätovne rozbehnúť do Lechu Poznaň.

Poľský klub sa momentálne nachádza na šiestom mieste. Na prvenstvo stráca až 13 bodov, no cieľom by určite mali byť priečky, ktoré zabezpečia predkolá európskych súťaží. Na druhú priečku je v klube strata len štyri body a práve Dominik Holec, by mal byť posilou, ktorá im v tomto ťažení pomôže.

Sparta má v bráne veľkú konkurenciu

Sparta si za posledné obdobie vyslúžila povesť klubu, ktorý k sebe berie až šokujúco veľké množstvo brankárov. Nedávno sa k už teraz veľkému počtu pridal Matej Kovář, ktorý prišiel na hosťovanie z Manchestru United a ihneď sa stal brankárskou jednotkou. Mimo neho sa v klube stále nachádza Florin Nita, s ktorým ale klub vôbec neráta a v tejto sezóne sa neobjavil ani na lavičke.

Milan Heča, sa v tejto sezóne síce aspoň na lavičke objavil, no za A-mužstvo si v tomto ročníku ešte nezahral. V poslednom období sa na lavičke objavuje Vojtech Vorel, ktorý si už aj zachytal v pohárovom zápase. Je teda jasné, že pri takomto veľkom počte brankárov sa Dominik Holec bude presadzovať veľmi zložito a hosťovanie je teda logickým rozhodnutím.

Holec sa nachádza v kľúčovom období. Je dobré si spomenúť na Dúbravku.

Hoci sa vo veku 28 rokov môže zdať strata pozície jednotky a hosťovanie v inom klube ako zlyhanie, nemusí to tak byť. Treba si uvedomiť, že pre brankárov v tomto veku zväčša nastáva vrchol kariéry. Martin Dúbravka bol na tom podobne. Po príchode do Sparty dlho nechytal, no potom čo si našiel miesto, si jeho formy všimol anglický Newcastle, kde bol Slovák dlhodobou jednotkou.

Je takisto potrebné si pripomenúť, že veľká konkurencia v Sparte môže byť prípadom len tejto sezóny. Kovář momentálne v klube len hosťuje. Ak sa neuskutoční trvalý prestup, alebo predĺženie hosťovania, v nasledujúcej sezóne v klube už nebude. Florin Nita prakticky len čaká na odchod. Milan Heča nemal ani teraz prednosť pred slovenským brankárom. Takže v Sparte by miesto malo byť aj naďalej.

Podceniť nemôžeme ani samotný Lech Poznaň. Jedná sa o populárny poľský klub a pôsobenie v ňom sa v žiadnom prípade nedá považovať za krok späť. V konečnom dôsledku bude veľmi záležať na výkonoch slovenského brankára na hosťovaní. Práve tam sa môže rozhodnúť o tom, kam a ako bude jeho kariéra smerovať, nakoľko možností je veľa.

Reklama