Reklama
Loading...
Reklama

Smlouva nigerijského fotbalisty Yiry Sora měla trvat ještě čtyři roky, ale po necelé jedné sezoně se odchovanec klubu 36 Lion FC pravděpodobně přestěhuje do jiné evropské soutěže. Tréninkové dávky by měl nyní polykat v belgickém Genku. O mistrovský titul tak může nakonec bojovat na jiné adrese, než před touto sezonou počítal. Slavii hráč opouští bez jediné získané trofeje.

V létě putovala do Edenu vyšší nabídka

Více odehraných zápasů tak bude nakonec mít Yira Sor v dresu Baníku Ostrava, kde se začala psát jeho evropská kapitola. Slavia Praha patrně se scénářem nenaplnění smlouvy pracovala, jen se zpětně nedá říct, zda počítala s tak krátkým působením v pražských Vršovicích. Jistá ekonomická ztráta se však ukazuje již po samotném uskutečnění tohoto scénáře. Slavia zároveň absolvovala jistou hru nervů, v níž Genk stále projevoval zájem o mladého slávistu. Koná se totiž se zpožděním letní scénář, o nějž belgický klub už tehdy usiloval. Kdo vlastně vychází ze hry jako vítěz?

V létě měl Genk nabízet Slavii takřka 200 milionů korun. Ta nyní inkasuje s prodlevou několika měsíců o více než čtyřicet milionů méně a vzhledem k délce jeho smlouvy patrně existoval potenciál pro mnohem zajímavější částku a třeba také atraktivnější fotbalovou adresu, než na jakou nyní nigerijský záložník putuje. V danou chvíli se však může jednat o jistou znouzectnost, což Slavii na její image rozhodně nepřidá. Vrací se vzpomínky na nepovedený fotbalový podzim a podle všeho se jednalo o jedinou možnost atraktivního přestupu.

Zdroj: SK Slavia Praha

Kohoutky se stále utahují?

Od roku 2015 si široká fotbalová veřejnost pojí Slavii s bohatým čínským investorem, který tehdy stabilizoval situaci uvnitř tradičního pražského klubu. V poslední době se však měla ukazovat druhá strana mince. Čínské kohoutky, jejichž symbolem měl být někdejší ministr obrany Jaroslav Tvrdík se podle všeho začaly pořádně utahovat. Atraktivní přestup tak najednou přestal být příjemným bonusem, ale stala se z něj jistá nutnost pro ekonomiku klubu. 

Slavia stále může prezentovat přestup Yiry Sora do belgického klubu jako zajímavý krok dávající “sešívaným” evropský rozměr. Mnozí jí však mohou následně připomínat možnost ekonomicky atraktivnějšího přestupu a očividnou ekonomickou ztrátu. Přichází tak otázka, zda nebudou zmíněné peníze Slavii chybět. V rámci dnešního fotbalového světa se stále jedná o drobné, ale je dobré si připomenout, že bolestivé nepříjemné ekonomické facky pro Slavii nepředstavují v její historii tak zaprášenou minulost.

Reklama