Reklama
Loading...
Reklama
Almási Baník Celtic
FOTO: FC Baník Ostrava
Český fotbal, Slovenský futbal

Přijde Baník o svou hvězdu? Na světě má být nečekaně atraktivní nabídka

Na podzim tohoto roku oslavil Baník Ostrava stoleté výročí založení klubu. Vstup do stoprvního roku jeho životopisu se může konat za doprovodu jednoho velmi zajímavého přestupu. Momentální útočná jednička desátého celku ligové tabulky Ladislav Almási totiž může přetáhnout přes hlavu dres skotského velkoklubu Celtic Glasgow, v jehož historii můžeme zaznamenat například čtyřicet mistrovských titulů a v roce 1967 slavil tým pod vedením Jocka Steina vítězství v Poháru mistrů evropských zemí.

Odchod je otázkou času

Rodák z Bratislavy podepsal v Baníku smlouvu v létě 2021 a měl se podílet na návratu tradičního klubu do evropských pohárů. Postupně se stával jasnou útočnou jedničkou, ale hlavní požadavek všech ostravských fanoušků se zatím nenaplnil. Jeho individuální ligová bilance se však jeví jako velmi zajímavá a stěhování na atraktivnější fotbalovou adresu byla pouze otázkou času. V poslední době se mluvilo například o jeho přestupu do Slavie, přičemž součástí přestupu mělo být přetavení hostování srbského záložníka Srdjana Plavšiče v přestup. 

Baník mluvil neustále o zájmu o setrvání slovenského útočníka, ale je otázkou, zda se toto přání slučuje s momentální českou fotbalovou realitou. Ostravský tým vstupoval do sezony se zájmem konečně překročit jeden fotbalový rubikon a dát klubu opět oficiální evropský rozměr. Tým Pavla Hapala však momentálně vidíme na desátém místě tabulky a už tento fakt nedodává do řad fanoušků mnoho optimismu. Znovu je tak na místě otázka, zda nenastává ideální čas pro přestup.

Skotský klub hledá novou alternativu

Největší útočnou hvězdou skotského týmu je řecký forward Georgios Giakoumakis. O něho však mají jevit zájem kluby z Premier League, či německé Bundesligy, a skotský velkoklub za něj musí logicky hledat útočnou alternativu. Své umění by mohli v zeleno-bílém dresu v budoucnu prodávat také Jihokorejec Cho Gue-sung nebo Nizozemec Saïd Hamulič. Může se tak jednati také o jistou baníkovskou hru o ideální pokračování fotbalového příběhu slovenského útočníka. 

Když se podíváme na reálnou pozici Almásiho na přestupovém trhu, nejeví se patrně jeho stěhování na atraktivní skotskou adresu jako příliš reálné. Může se však jednat o jistou výzvu pro další zájemce o jeho služby a kolem vytáhlého útočníka by mohla najednou padat mnohem zajímavější čísla. V souvislosti s Almásim existuje před začátkem fotbalového jara několik možných scénářů. Pokračování jeho životopisu však rozhodně bude zajímavé.

Reklama