Reklama
Loading...
Reklama

O tom, že meno Kóša sa spomína v spojitosti s prestupom do mnohých klubov sme informovali už viacero krát. V poslednej dobe sa spomínal hlavne český veľkoklub Slávia Praha. Mladý stopér má zmluvu do konca Júna 2025, takže je jasné, že o voľný podpis sa jednať nebude. V prípade prestupu by mal aj tento faktor navýšiť čiastku, nakoľko sa jedná o dlhodobú zmluvu. Priblížme si však hlavne prednosti samotného hráča.

V doterajšej sezóne vynechal Kóša vynechal v drese Trnavy len päť súťažných zápasov. Z nich dokázala Trnava vyhrať len dva. Z toho bola jedna výhra proti trápiacim sa Zlatým Moravciam a jedna proti Waleskému klubu Newtown v rámci predkola Európskej Konferenčnej Ligy. Ostatné tri zápasy boli prehra s poľským Rakowom, ktorá Trnavu vyradila z predkôl, porážka s Ružomberkom a takisto prekvapivá prehra s nováčikom z Banskej Bystrice.

V porovnaní s týmto nastúpil slovenský stopér celkovo do 18 zápasov počas ktorých jeho klub spoznal takisto chuť porážky tri razy, no tento raz to nebolo z piatich, ale z 18 stretnutí. Počas týchto duelov bol maximum inkasovaných gólov v zápase tri a aj to len v jedinom prípade. Je teda jasné, ako funguje klub, podľa toho, či mladý Slovák v zápasoch nastupuje, alebo nie.

Kóša je chválený trénerom aj Škrtelom

Počas jednej sezóny, ktorú Martin Škrtel odohral v drese Trnavy, tvoril stopérsku dvojicu vo väčšine zápasov, práve so Sebastiánom Kóšom. Spolu dokázali získať titul v slovenskom pohári a je jasné že mladý obranca, si zo spolupráce so Škrtelom odniesol množstvo skúseností. Dnes už neaktívny futbalista, má na svojho bývalého kolegu len slová chvály.

„Vyrastá stopér, ktorý by v budúcnosti mohol zamiešať karty aj v reprezentácii. Sebastián je na svoj vek obrovsky sebavedomý a zároveň pokorný i skromný. Futbalu rozumie a vníma ho,“ vyjadril sa na adresu Kóšu, Martin Škrtel

Od trénera sa zrejme dá očakávať, že bude chváliť svojho zverenca, no je jasné aj to, že samotný hráč si niečo také musí zaslúžiť.

„Už teraz pôsobí ako líder. Keby sme ho porovnali s chalanmi, ktorí sú dnes v zahraničí, takúto výkonnosť v jeho veku nemali. Aj mimo ihriska je vyzretý svojím správaním, prístupom k povinnostiam, pohľadom na život i futbal. V tomto je výnimočný. Mladí chalani sú často ešte poplašení, Kóša však pôsobí ako skúsený hráč,“ dodal na adresu hráča, tréner Trnavy Michal Gašparík.

Z mladých hráčov boli lepší len Kadák a Suslov

Výkony slovenského obrancu nezostali bez povšimnutia ani v rámci ocenení pre najlepších hráčov. Za rok 2021 bol dokonca vyhlásený za najlepšieho slovenského futbalistu do 19 rokov.

Mimo toho získal aj tretie miesto v kategórii do 21 rokov. V tej ho predbehli len Tomáš Suslov, ktorý je pravidelným členom základnej zostavy v holandskom Groningene a Jakub Kadák. Ten si za svoje výkony už stihol medzičasom vyslúžiť prestup do belgického Luzernu.

Prednedávnom sme informovali o tom, že sa spomínal záujem Slávie Praha. Vzhľadom na to, že pražský klub povedal, že v kádri určite nastanú zmeny, ktoré sa môžu týkať aj obrany, spolu s tým faktorom, že futbalisti zo Slovenska sú v dôsledku menej populárnej ligy oveľa lacnejšími, ako napríklad futbalisti z iných krajín, začína sa táto možnosť stávať stále reálnejšou.

Reklama