Reklama
Loading...
Reklama

Reprezentační útočník Matěj Vydra se po více než dvanácti letech vrací do české nejvyšší soutěže. Opustil ji jako čerstvě plnoletý a nyní můžeme sledovat návrat třicetiletého útočníka, který bral českou nejvyšší soutěž jako nouzovou variantu. Nyní má však před sebou jedinečnou výzvu, díky níž může jeho kariéra získat nový rozměr. Na konci této sezony totiž může mít ve svém fotbalovém životopise mistrovský titul. Jednalo by se o jeho první fotbalové zlato.

Jeden mistrovský nezdar

Možnost boje o český mistrovský titul přitom Matěj Vydra dostal již v roce 2010, kdy prožíval jistý křest ohněm v dresu Baníku Ostrava. Ten se tehdy přetahoval o mistrovský titul se Spartou a Jabloncem. Následně došlo už pouze na zahraniční výzvy a přílišný zájem o návrat na českou fotbalovou scénu se z jeho strany nedostavoval. Momentální situace se však jeví jako, v jistém smyslu, výjimečná. První pozlacená sezona jeho kariéry se skutečně velmi těžko odmítá. Vydru nečeká pilování řeckých slovíček. Stává se účastníkem boje o mistrovský titul, přičemž má se svým novým zaměstnavatelem vše jen ve svých rukou.

Již dříve jsme psali o jeho stěhování do řeckého Arisu Soluň, kde měla vzniknout zajímavá česká kolonie. Tento scénář se však nakonec konat nebude a rodáku z Chotěboře se nyní nabízí scénář možnosti hrát v tomto ročníku o mistrovský titul, jenž v Plzni slavili i na konci minulé sezony a i nyní se jí zbytek ligy dívá na záda. Má Vydra možnost dosáhnout největšího úspěchu své kariéry?

Útočníkova nezvyklá pozice

Český reprezentant strávil zatím největší část své fotbalové kariéry v “kolébce fotbalu” Anglii, přičemž se může chlubit starty v Premier League, i druhé nejvyšší anglické soutěži. Své umění se snažil prodat také v italském Udinese či belgických Bruggách, ale nikdy se nestal účastníkem boje o titul či evropské poháry. Toto se dělo skutečně jen před takřka třinácti lety v Ostravě. Nyní se vrací jako hráč s bohatými zkušenostmi, na které budou jeho spoluhráči i fanoušci spoléhat. Na plzeňské soupisce se objeví jedno velmi zajímavé jméno. Nyní však musí naplnit očekávaný potenciál.

Když Vydra bojoval o mistrovský titul na ostravských Bazalech, představoval v jistém smyslu příjemný bonus pro náročné ostravské fanoušky. Pod mnohem větším tlakem byli tehdy matadoři jako Martin Lukeš, René Bolf či Mario Lička. Nyní bude fanoušky vnímán jako jeden z hlavních aktérů plzeňské cesty za dalším ligovým primátem. Má před sebou skutečně jednu velmi těžkou zkoušku. Naskýtá se otázka, zda je na to i on sám připraven? Do které kategorie se tedy dostane jeho návrat?

Reklama