Reklama
Loading...
Reklama

To že Žilina je v rámci výchovy mladých hráčov na Slovensku absolútna špička, je známy fakt. Jedno meno však nefiguruje na súpiske Žiliny, nakoľko už v 16 rokoch o neho prejavil záujem známy Feyenoord, ktorý si hráča vzal na hosťovanie. Tým menom je Leo Sauer. Dostal šancu v priateľskom zápase a predstavil sa najlepším možným spôsobom. V druhom polčase sa premiérovo dostal na ihrisko a dokázal sa gólovo presadiť.

Mladý Slovák doteraz v rámci hosťovania nedostal príležitosť v prvom tíme. Hral v mužstve do 21 rokov, so štatistikou štyroch gólov a jednej asistencie. Nakoľko je liga z dôvodu Majstrovstiev Sveta pozastavená, holandský klub hrá len priateľské zápasy. Už v tom prvom sa Leo Sauer dostal premiérovo na ihrisko v A-tíme. Hneď pri prvých minútach v tíme vsietiť gól je jednoznačne skvelý začiatok.

Sauer je talent, no pamätajme, že nie len to stačí

Je samozrejmé, že mnoho mladých hráčov sa za mlada extrémne preceňuje. No je jednoznačne na mieste pochváliť hráča, ktorý sa vo veku, kedy väčšina jeho rovesníkov študuje na strednej škole dostane do tak slávneho klubu ako je Feyenoord. Všetky tieto faktory svedčia o veľkom talente, ktorý mladý Slovák má. Samozrejme v takom nízkom veku, je to skôr otázka toho, aký bude mať hráč prístup, ako tvrdo bude trénovať, prípadne či sa mu budú vyhýbať zranenia. Jedná sa však o talent, ktorý bude v rámci Slovenska určite zaujímavé sledovať.

Napriek tomu, si musíme pripomenúť, že mnohí hráči, ktorí boli obrovskými talentami dokázali zlyhať a nemali také kariéry, ako sa očakávalo. Môžeme si pripomenúť rok 2002, kedy tím Slovenska do 19 rokov získal na šampionáte tretie miesto. Zistíme, že mnoho futbalistov z tohto tímu krátko po tomto turnaji ani nepokračovalo v profesionálnej kariére. Takisto sa v nej ťažko hľadajú futbalisti, ktorí mali nadštandardnú kariéru a mnohí mali svoje kariérne maximum v našej domácej súťaži. Taktiež je však pravda, že aj futbalista, ktorý má maximum v slovenskej lige, má nadštanardnú kariéru. Väčšina ľudí, ktorí sa pokúšajú hrať futbal, sa nedostane ani na takúto úroveň. Ak však už futbalista talent má, očakáva sa od neho viac. To takisto môže pôsobiť viac škody ako úžitku, nakoľko s takýmto tlakom sa ťažko pracuje.

Reklama