Reklama
Loading...
Reklama

Ač informace o přesunu Petra Hronka směrem do Edenu se hovořilo již nějakou dobu, i tak je jeho přestup do Slavie určitým překvapením. Červenobílí v něm však získali hráče, který se přesně hodí do jejího stylu hry a v budoucnu by pro klub mohl být výrazně platným. Důležitou roli pak jistě hrála i finanční nenáročnost transferu.

Trnem v oku některým slávistickým fanouškům bude jistě to, že Hronek strávil dorostenecká léta v mládežnické akademii Sparty. Od jeho působení na Letné však už uplynula velká řádka let a mezitím si devětadvacetiletý hráč vyzkoušel ligová angažmá v Jablonci, Příbrami, Jihlavě, Zlíně a pražské Bohemce. Právě v dresu klokanů zaujal natolik, že si jej do svého týmu vyhlédl Jindřich Trpišovský. V zelenobílých barvách odehrál Hronek celkem sto ligových utkání, v nichž zaznamenal hned 18 branek. Další už se bude snažit přidat v Edenu.

Petr Hronek je běhavým typem fotbalisty, které má Jindřich Trpišovský velmi rád. Ostatně sám trenér sešívaných o něm říká: „Petr je skvěle fyzicky vybavený a připravený hráč, který pracuje na velkém prostoru. Je neskutečně platný v presinku, nešetří krokem, je hodně soubojový, nevadí mu fyzická hra. Má i určité X faktory, jako jsou jeho vynikající dlouhé auty nebo doplnění pokutového území, kde má výbornou útočnou hlavu. V poslední době je na vrcholu své výkonnosti, vypracoval se v jednoho z nejlepších hráčů svého týmu. Je to český hráč, který se, myslím, hodí do našeho stylu. Díky tomu, že mu v létě končila smlouva, to bylo výhodné i z ekonomického hlediska. Jsme rádi, že se to povedlo a získáváme hráče, který se umí obětovat pro tým, nerad prohrává a má schopnosti, které týmu pomůžou k cílům v budování mužstva, které momentálně probíhá.“

X faktor – dlouhé auty

Bude zajímavé sledovat, jak se Slavia pokusí zúročit jeho dlouhé auty. Na tuto disciplínu sešívaní dlouhodobě žádného specialistu neměli a mohla by to být další z variant, jak rozbít zalezlé obrany soupeřů. Pro využití této přednosti však bude potřeba, aby sešívaní výrazně zvýšili svou sílu ve vzduchu.

Hodně se hovořilo také o finanční náročnosti Hronkova transferu. Jelikož hráči za půl roku končila smlouva, v Ďolíčku v podstatě neměli příliš páku, jak hráče udržet. Zvlášť když dostal laso od nejlepšího českého mančaftu posledních let. Hodně se spekuluje o Hronkově platu, který má být dle zdrojů Sportu až 600 tisíc. Důvěryhodné zdroje Žonglu však hovoří o výrazně nižší sumě. Přestup Hronka ukazuje také na to, že Slavia se nejspíše nenachází v takové finanční kondici, jakou by si někteří fanoušci Sešívaných představovali. A takový přestup Stanciua je momentálně spíše z říše science fiction.

Petr Hronek (vpravo) pózuje po přestupu s dresem pražské Slavie a sportovním ředitelem klubu Jiřím Bílkem. / Zdroj fotografie: SK Slavia Praha

Chytí Matoušek druhý dech?

Pro samotné klokany je zajímavé, že součástí přestupu je také hostování Matouška, které se v létě změní v trvalý přesun.

Těžko říct, zda se u Botiče povede znovu nastartovat kariéru tohoto kdysi obrovského talentu. Matouškovi je pořád jen 24 let a nic neztratil ze své pověstné rychlosti. Problém je u něj z dlouhodobého hlediska spíše přístup k fotbalu a celková pracovitost. I to je důvodem, proč jej trenér Trpišovský za poměrně krátkou chvíli úplně odstřelil. Ostatně bez zajímavosti není to, že v kondiční přípravě sešívaných vedl Matoušek tuhé bitvy o předposlední místo s Přemyslem Kovářem. Slavia však ani tak na jeho příchodu příliš netratila, protože příbramský odchovanec se fakticky zaplatil svou veledůležitou brankou v Kodani. V tuhle chvíli však vsadila na borce, který je oproti Matouškovi příkladným profesionálem.

Reklama