Reklama
Loading...
Reklama

Sparťané už jsou více jak týden v tréninkovém procesu. Vedení klubu se v zimě také logicky poohlédne po možných posilách. Jednu si podle italských médií Sparta vyhlédla ve slavném Laziu Řím. Na hostování by na Letnou mohl přijít srbský mládežnický reprezentant Dimitrije Kamenovič.

Dvaadvacetiletý levý bek se na Apeninském poloostrově zejména v konkurenci krajana Adama Marušiče neprosadil. Během roku a půl zasáhl pouze do jednoho utkání a logicky tak hledá herní vytížení. Kamenovič by podle webu SolaLaLazio.it mohl do Sparty zamířit na půl roku, v hostování by měla být zahrnuta i případná opce. Lazio srbského obránce kupovalo z Čukarički za přibližně tři miliony eur (asi 75 milionů Kč). Kromě levého beka dokáže zahrát také na stoperu. Jde o fyzicky skvěle vybaveného hráče, je rychlý, silný v soubojích na zemi i ve vzduchu, má slušné centry. Když prorazil v srbské nejvyšší soutěži, fanoušci ho považovali za nástupce legendárního Aleksandara Kolarova, někdejšího obránce Manchesteru City nebo AS Řím.

Vedení Sparty v čele s Tomášem Rosickým rádo loví nové posily v Itálii. Za poslední dobu takto přišli Slováci Dávid Hancko s Lukášem Haraslínem, z Bologny se vrátil odchovanec Ladislav Krejčí st., na Letné hostoval Martin Graiciar. Ve Spartě také trénoval jistý italský stratég…

Spartu více trápí druhý kraj

Sparta by přitom potřebovala spíše hráče na druhý kraj obrany. Vlevo se zdá situace vyřešená. Své šance se totiž naplno chytil Casper Höjer, kterému zjevně prospěl příchod dánského trenéra Briana Priskeho. Höjerova podzimní čísla jsou fenomenální, v patnácti zápasech osmkrát asistoval na gól. Za Höjera navíc v případě nouze může zaskočit Jaroslav Zelený, který ve Spartě hraje primárně stopera. V rezervě je navíc mladý Martin Suchomel.

Napravo dostává o něco více příležitostí Jan Mejdr před Tomášem Wiesnerem, ani jeden ale svými výkony na podzim příliš nepřesvědčil. První jmenovaný je zatím jak bez branky, tak bez gólové přihrávky, což bude chtít na jaře změnit. Wiesnerovi zase fanoušci vyčítají, že je někdy až moc útočný a svými ofenzivními choutkami pak vytváří díry v obraně. Sparťanský kádr na podzim výrazně decimovala zranění, výrazně jimi trpěli křídelníci, Pražané by tak měli rozšířit kádr v této oblasti.

Reklama