Reklama
Loading...
Reklama

Není snad přestupového období, kdy by se nehovořilo o odchodu Petera Olayinky do ciziny. V současné chvíli je situace ještě umocněna faktem, že nigerijskému záložníkovi končí v létě smlouva, kterou zatím v Edenu neprodloužil. Jak to s ním opravdu je?

Turecko? Spíše kachna

V posledních dnech se v médiích objevila informace o možnosti Olayinkova transferu do Fenerbahce, ale dle zdrojů Žonglu se stejně jako u letních nabídek jedná o kachnu. Jako velká překážka odchodu se jeví hlavně zdraví, když kvůli chronickým problémům padl loni v létě už jeho přestup do dánské Kodaně. Server Transfermarkt momentálně odhaduje hráčovu hodnotu na 6,5 milionu Euro, což má ovšem do reálné hodnoty daleko a dá se očekávat, že Slavia by se v případě neprodloužení kontraktu spokojila s jakoukoliv sedmimístnou nabídkou. 

Nejde o taktické vyčkávání?

Před Slavií i Olayinkou se objevuje vážně rozhodnutí, zda v pět let trvajícím svazku setrvat i nadále, nebo se rozejít. Klub z Vršovic na jednu stranu dává najevo, že o působení hráče rozhodně stojí. Na druhou stranu je známo, že Nigerijec patří mezi nejlépe placené hráče Trpišovského kádru a je otázkou, jak vysokou nabídku mu je ochoten klub ve své současné finanční situaci dát. Olayinka je sice ve Slavii spokojen, ale dá se očekávat, že pokud se ozve někdo z lukrativnější adresy, nejspíš nebude úplně váhat. I proto se nejspíše do prodloužení ve Vršovicích zatím úplně nehrne a dost možná jde o vyčkávací taktiku, dost možná ovlivněnou i hráčovým agentem.

Posila za 80 milionů

Když v létě roku 2018 Olayinka spolu s Alexandrem Balutou přicházeli, fanoušci měli od obou obrovská očekávání. Aby také ne, jelikož se jednalo o nejdražší příchody v historii Slavie. Jak zůstal Baluta za očekáváními, Olayinka je bohatě naplnil a někdy i předčil. Kdekdo si vzpomene na jeho neskutečné výkony na hřišti Dortmundu, Rangers nebo Unionu Berlín. Jeho nejslavnější moment, ale přišel 17. září 2019, když svou trefou zařídil remízu na půdě Interu Milán. Památnou trefou mohla být také branka na půdě Midtjyllandu, ale zde nakonec sešívaní postup neudrželi.

Nesmazatelná stopa

Letos na podzim se dokonce hráč s přezdívkou „Olí“ stal historicky nejlepším střelcem Slavie v evropských pohárech, když zde v červenobílém dresu skóroval hned třináctkrát. Není to náhodou. Hra do otevřené obrany a zápasy, kde může proti kvalitním soupeřům využít své rychlosti a neuvěřitelné kondice, jsou přesně tím, co mu vyhovuje. Trochu problémem je, že Slavia takových zápasů hraje čím dál méně. A hra do plných nebyla nikdy nejsilnější stránkou čtyřnásobného nigerijského reprezentanta. Občas v těchto zápasech působí podrážděně a vypadá to, jakoby jej hra ani nebavila. I to může vést k tomu, že se v kancelářích v Edenu nyní čiře spekuluje, co nyní s Olayinkou a jestli má jeho další působení pro klub z ekonomického hlediska význam.

Ať už Olayinka zůstane nebo odejde, jisté je, že se za dobu svého působení v klubu zařadil mezi legendy sešívaného klubu, na něž se nikdy nezapomene.

Reklama