Reklama
Loading...
Reklama

Hoci v rámci ligy Slovan nedominuje tak, ako v posledných sezónach, stále sa drží na prvom mieste a na rozdiel od minulých rokov, sa dočkal aj európskeho úspechu. Ten môže po prestávke ešte zveličiť a od časov samostatnej republiky, sa môžeme prvý raz dočkať aj úspešného kola v play-off. Bratislavský klub, ale čaká ešte veľa práce.

Artmedia Petržalka, bola prvým klubom, ktorý si zahral v pohárovej Európe aj na jar. Bolo to potom, čo získali v rámci Ligy Majstrov tretie miesto. Vo vtedajšom Pohári UEFA, však hneď v prvom kole nasledoval koniec. Slovan má možnosť tento rekord prekonať. Závisieť to bude samozrejme na viacerých faktoroch, z ktorých nie všetky dokáže bratislavský klub ovplyvniť. Poďme sa na tieto faktory pozrieť.

Súper, ktorý na Slovan čaká

Jedna z vecí, ktoré Slovan isto nedokáže ovplyvniť je to, ktorý tím sa proti nim postaví. Nakoľko Bratislavčania skončili prvý, vyhli sa jednému predkolu. To má za následok aj to, že svojho súpera spoznajú až po odohratí tohto kola. Samozrejme sa tam nachádzajú známejšie, aj menej známe mužstvá, no to by nemuselo byť až také rozhodujúce. Belasí v tomto ročníku ukázali, že silnejšie kluby dokážu potrápiť a dokonca s nimi zvíťaziť. Problémy im však spôsobovali rivali, ktorí sa na prvý pohľad zdali, ako ľahko poraziteľní.

Lepšia konzistencia

V tíme bolo obdobie horších, aj lepších výkonov, no z pravidla sa toto veľmi často menilo. Nebolo vôbec nezvyčajné, že najúspešnejší slovenský klub odohral zápas, ktorý sa z ich pohľadu javil ako životný, no nasledovalo stretnutie s outsiderom, kde totálne vyhorel. Tieto ťažkosti klub z hlavného mesta sprevádzajú celú sezónu a bude potrebné to zlepšiť.

Slovan chce viac Slovákov. Posily, sú takisto dôležitý faktor

Po konci prvej polovice súťažného ročníka, sa vedenie vyjadrilo, že by v tíme privítali väčšie množstvo slovenských futbalistov. Zbesilo nakupovať nie je pre bratislavský tím žiadna novinka. Tentoraz to bude kľúčové. Hoci čaká tím dlhá príprava, v rámci ostrých zápasov sa hráči budú mať len minimálny čas pripraviť. Takisto spolu s posilami, budú dôležité aj odchody. V tíme sú hráči, s ktorými tréner, ani vedenie neboli úplne spokojní.

Odpor v rámci ligy

Pri európskych súťažiach, netreba zabúdať aj na tú domácu. Tam je Slovan len v tesnom náskoku pred Trnavou a Dunajskou Stredou. Belasí sa budú musieť sústrediť na obe súťaže, nakoľko aj v prípade úspechu v Európe, by sklamanie na domácej scéne, neboli nič, čo by sa ľahko odpúšťalo. K tomuto všetkému sa samozrejme pridá aj domáci pohár. Ten neponúka až toľko zápasov, no pri nabitých týždňoch budú aj tieto extra zápasy určitou záťažou.

Reklama