Reklama
Loading...
Reklama

Ružomberok, sa pýši tým, že má mužstvo postavané len zo Slovákov a takisto dávajú šancu tým mladým a talentovaným. O to väčšie prekvapenie teda je, že si v klube nenašiel miesto Adam Brenkus. Talentovaný stredopoliar to nedokázal ani po hosťovaní v Bardejove a tak jeho cesta smerovala do Zlatých Moraviec. Tam v doterajšej sezóne patrí ku kľúčovým hráčom. Na konte má šesť gólov a dve asistencie a musíme povedať, že jeho presné zásahy sú priam výstavné.

Zlaté Moravce vstúpili do ligy s veľmi slabou formou a po niekoľkých kolách to vyzeralo, na jasný boj o záchranu. Potom však zasadol na manažérske kreslo Ivan Galád, ktorý doteraz prehral len jediný zápas v lige. Na tomto má veľkú zásluhu práve Adam Brenkus, pretože práve jeho prínos, často znamenal rozdiel medzi remízou a porážkou.

V stretnutí proti favorizovanej Dunajskej Strede, prehrával jeho klub už 2:0. V závere však prišiel šok v podobe dvoch gólov, ktoré zariadili vyrovnanie. A bol to práve Adam Brenkus, ktorý zabezpečil nerozhodný stav nádhernou strelou z priameho kopu.

Tu to ani náhodou neskončilo. O niekoľko zápasov neskôr bolo v 70. minúte zápasu s Banskou Bystricou prakticky o všetkom rozhodnuté, keď sa pre Moravce stav vyvíjal katastrofálne a prehrávali 4:1. Následne sa talentovaný stredopoliar dostal na ihrisko a za štyri minúty zabezpečil gól aj asistenciu. Nakoľko jeho tím pridal ešte jeden presný zásah, stretnutie, ktoré sa zdalo stratené napokon končilo remízou.

Alternatíva pre Slovan? Brenkus sa triafa najmä proti bývalému zamestnávateľovi.

Už sme spomenulo, že slovenský stredopoliar, si nenašiel miesto v Ružomberskom tíme. Práve proti tomu, však vždy podá skvelý výkon. V prvom vzájomnom zápase dal v závere vyrovnávajúci gól, ktorý zabezpečil neprehru jeho tímu. Aj pri druhom vzájomnom meraní síl sa opäť ukázal a to spôsobom sebe vlastným. Rovnako ako pri prvom stretnutí, Moravce prehrávali v závere 2:1. Potom sa však Brenkus postavil na konci k priamemu kopu a zabezpečil, že jeho tím neukončí jesennú časť porážkou.

Slovan sa pred prestávkou vyjadril, že by do kádra rád prijal viac Slovákov. V rámci našej ligy, môže byť Brenkus kvalitná voľba. Záloha bratislavského klubu, sa skladá najmä zo starších hráčov a mladý Slovák, by túto situáciu mohol pozmeniť. Často, sa však objavujú správy o tom, že Slovan Slovákov nekupuje v rámci ligy preto, že kluby za nich pýtajú prehnané peniaze.

Reklama