Reklama
Loading...
Reklama

Jarní část Fortuna ligy startuje již v lednu a boj o titul letos bude extrémně důležitý. Do předkol Ligy mistrů půjde totiž stejně jako letos pouze vítěz domácí soutěže, na vicemistra čeká jen Konferenční liga. na čele tabulky vstoupí do jara obhájce z Plzně, jenže los už jí do karet tolik nehraje.

Viktoria Plzeň je bezesporu při pohledu na tabulku před jarní části v dobré pozici. Na druhou Slavii má dvoubodový náskok, respektive spíše tříbodový. V případě rovnosti bodů totiž bude hrát roli vzájemný zápas ze základní části a Viktorka má před odvetou v Praze náskok 3:0.

PLZEŇ V PRAZE NERADA

Tříbodový polštář avšak nemusí být zas tak pohodlný. Plzeň bude hrát oba jarní zápasy s pražskými rivaly venku. A u nich to prostě neumí. Síla Viktorie spočívá v domácí podpoře, na výjezdy s hráči nejezdí zdaleka tolik fanatiků jako v případě Slavie nebo Sparty.

Na Slavii to Plzni nejde vůbec. Poslední výhra se datuje k listopadu roku 2012, od té doby ze dvanácti zápasů uhrála pouhé dva body za dvě remízy. Sešívaní na Západočechy vždy vyprodají stadion a dobrá atmosféra obvykle Plzeňáky semele.

I Sparta, která se dlouhodobě trápí, proti Plzni na Letné umí. Jen jedna prohra od roku 2018, Západočechům prostě plné velké stadiony nesedí. Spartě sice protestuje kotel, v jejich nepřítomnosti se však zbytek fanoušků semkl a je schopný vytvořit velmi dobrou kulisu. Navíc Brian Priske už našel na Michala Bílka recept.

VENKU I DALŠÍ ŠLÁGRY

Vedle Plzně a Slavie navštíví Plzeňáci i Ostravu. Baník se doma pod Pavlem Vrbou trápil, po výměně trenérských Pavlů se však pod Hapalem Slezanům daří a to hlavně doma. Ostrava s Plzní prohrála pouze tři z posledních šesti konfrontací na vlastním stadionu, minulý rok remizovala 2:2.

Výhodou vzhledem k brzkému startu Fortuna ligy a tudíž špatným meteorologickým podmínkám jsou domácí zápasy se Slovanem Liberec a Jabloncem. Na druhou stranu se Slováckem se bude hrát v Uherském Hradišti, což je horká půda pro všechny. Bílkovy svěřence tak v základní části ligy čekají zápasy se čtyřmi papírově nejsilnějšími soupeři vždy na venkovním hřišti.

Reklama