Reklama
Loading...
Reklama

Skandinávská cesta se pražské Slavii osvědčila. Švěd Aiham Ousou je v Edenu stoperem číslo jedna, výraznou stopu v klubu zanechal i Dán Alexander Bah, který si teď užívá katarského tepla na mistrovství světa. Podle spekulací by v zimě mohl do Vršovic zamířit další Seveřan – teprve devatenáctiletý Nor Christos Zafeiris. Podle všeho se měl setkat s představiteli klubu v pražském hotelu Le Palais.

Zafeiris je střední záložník, který momentálně působí v norském Haugesundu. V letošní sezoně, která se na severu Evropy hraje systémem jaro-podzim, si odbyl prvoligový debut a hned se stal stabilním členem základní jedenáctky. V 29 zápasech vstřelil čtyři góly a na dalších pět přihrál. Fanoušci ho popisují jako „zázračné dítě“, podle zpráv z Norska jde o komplexního záložníka, je solidní v defenzivě a soubojích, pohybuje se po celém hřišti. Zároveň se podílí na vytváření akcí svého týmu a podporuje útok z druhé vlny.

Christos Zafeiris v akci během zápasu norské ligy. / Zdroj fotografie: fkh.no

Zafeiris? Nejlepší hráč Haugesundu a mládežnický reprezentant

Po pozoruhodné sezoně prý Haugesund s odchodem Zafeirise počítá. Mladík narozený teprve v roce 2003 byl i mezi pěticí nominovaných na cenu pro nejlepšího mladého hráče uplynulého ročníku Eliteserien, kterou ale nakonec získal Hugo Vetlesen z Bodo/Glimt. Zvítězil ale v anketě o nejlepšího hráče Haugesundu. Zafeiris je také pravidelným mládežnickým reprezentantem a před dvěma měsíci poprvé nastoupil i za norskou U21. Byl i v nominaci na přátelské utkání proti českým lvíčatům, celý zápas ale proseděl na lavičce. Díky svému původu v mládežnických kategoriích nastupoval také za Řecko. Talentovaný středopolař se totiž narodil v Aténách a do osmi let trénoval v akademii tamního Panathinaikosu.

Jeden skandinávský přestup se v poslední době přece jen Slavii nepovedl. Emil Mads Madsen přišel jako velká naděje v létě 2021 z LASK Linz, v Edenu se ale neprosadil. Odehrál pouze dvanáct ligových zápasů, do nichž většinou nastupoval jen jako náhradník. Po sezoně se vrátil domů do Dánska, kde je jedním z prvních jmen na soupisce Aarhusu.

Reklama