Reklama
Loading...
Reklama

Sebastián Kóša patrí jednoznačne medzi najväčšie talenty slovenského futbalu. Bolo len otázkou času, kedy sa o neho začnú zaujímať ďalšie kluby. V minulosti už sa spomínal záujem z Talianska, no momentálne to vyzerá na susedné Česko. O talentovaného slovenského obrancu má záujem Slavia Praha.

Pražský klub nezažíva ideálne obdobie. Po rokoch, kedy kraľoval domácej súťaži a dosahoval skvelých výsledkov v európskych súťažiach, sa situácia obrátila. V uplynulej sezóne ich z ligového trónu zosadila Viktoria Plzeň ktorá aj momentálne okupuje prvú priečku. Ani pôsobenie na kontinente neprinieslo dobré výsledky a pražský klub skončil už v skupine Európskej Konferenčnej Ligy. Je teda jasné, že tím potrebuje zmeny v zostave. Jednou z nových posíl by mohol byť práve stopér Sebastián Koša.

Hoci sa v poslednej najčastejšie spomínal návrat Stanciua, určite nebude celé prestupové obdobie stáť len na jednom hráčovi. Navyše mladá krv je niečo, čo by mohlo mohlo pomôcť oživiť súpisku. Ak sa k tomu pridajú dobré skúsenosti, ktoré má Slavia so slovenskými hráčmi, mohlo by sa jednať o kvalitný podpis.

Slovenskí hráči majú v Slavii dobrú reputáciu. Kóša sa k nim môže pridať

Nejednalo by sa o jediného Slováka v pražskom klube. Ivan Schranz, hoci je dlhodobo zranený, patrí v Prahe medzi kvalitných ofenzívnych hráčov. V uplynulej sezóne si pripísal 10 gólov a v tej súčasnej to bol práve on, kto gólom do siete Rakowa zabezpečil postup do Európskej Konferenčnej Ligy.

V zálohe už dlhodobo operuje Jakub Hromada. Hoci je to neustály boj o základnú zostavu, v tíme je platným hráčom a jedným z dlhšie pôsobiacich. Mimo súčasných hráčov, môžeme spomenúť Miroslava Stocha, ktorý bol počas svojho pôsobenia v tíme miláčik fanúšikov.

Samozrejme, Sebastián Kóša sa nemôže spoliehať na tieto faktory, no hlavne na svoje výkony. Najvyššiu slovenskú súťaž, hrával pravidelne už ako tínedžer a jednu sezónu si zahral aj po boku Martina Škrtela. V Trnave z neho rastie elitný stopér, ktorý môže byť v budúcnosti elitným obrancom. V tíme už pôsobí dlho, ako člen základnej zostavy a v Trnave si jeho kvality nevedia vynachváliť. Na Slovensku taktiež získal ocenenie, pre najlepšieho hráča do 19 rokov.

Reklama