Reklama
Loading...
Reklama

Hoci výsledky, ktoré mal Slovan v európskych pohároch potešili celé Slovensko a jedná sa o veľký úspech, stále to nie je jediná súťaž, ktorú hrajú. Práve liga je jedna z tých, ktorej musel v rámci náročného časového rozpisu úradujúci majster venovať menej času. To samozrejme prinieslo viacero strát bodov a aj pár šokujúcich debaklov. Tieto skutočnosti dávajú možnosť jeho rivalom.

Je samozrejmé, že klub, ktorý sa venuje povinnostiam na kontinente, musí čas od času v rámci ligových zápasov šetriť hráčov. Tento situáciu zažil práve Slovan. Naša liga mala v poslednej dobe povesť tej, kde vládne jedno mužstvo v absolútnej pohode a s veľkým náskokom. Tento rok by sa to ale mohlo zmeniť. Slovan je v rámci bodov v tesnej blízkosti Dunajskej Stredy a Trnavy. Hoci aj v minulej sezóne mal pred zimnou prestávkou len tesný náskok pred druhou Trnavou, situácia bola trochu odlišná.

V jarnej časti bratislavský klub nečakali žiadne zápasy v rámci pohárovej Európy. Teraz ich bude čakať minimálne jedno kolo play-off. Vďaka prvému miestu v Konferenčnej Lige sa vyhli jednému dvojzápasu navyše, no i tak sa bude jednať o komplikáciu v rámci zápasového rozpisu. Mimo týchto dvoch súťaží, sa musí najúspešnejší slovenský klub venovať aj domácemu poháru. V tomto by mohla mať výhodu Dunajská Streda, ktorá v ňom nečakane skoro vypadla.

Slovan je v ťažkej situácii. Trnava a Dunajská Streda nesmú dopustiť to čo minulý rok

Aj v predchádzajúcom roku, nevyzeral boj o titul jednoznačne. Trnava však po prestávke výkonnostne odpadla a odišiel im aj kľúčový hráč. Napokon sa teda dráma nekonala a klub z hlavného mesta pohodlne súťaž vyhral. Náplasť pre tím z malého Ríma bol aspoň úspech v domácom pohári. Teraz sú však prenasledovatelia až dvaja. Dunajská Streda pod trénerom Gulom síce vypadla v pohári skoro, no v lige podávajú kvalitné výkony.

Slovan takisto ukázal, že problémom by mohla byť aj motivácia. Často sa po zápasoch na kontinente stalo, že na domáce stretnutie nastúpilo úplne iné mužstvo. A teraz nehovoríme len o výmene základnej 11 ako takej, ale aj o prístupe hráčov. Je jasné, že lavička nebude mať takú kvalitu ako prvý tím. Porážky 4:0 s Trenčínom a Žilinou, teda s klubmi, ktoré sa objektívne trápia, sú obrovskými zlyhaniami, nech sa na to pozrieme akokoľvek. Aj na tejto vlastnosti musí majster posledných štyroch ročníkov zapracovať, ak chce titul obhájiť.

Reklama