Reklama
Loading...
Reklama

Slovenská futbalová reprezentácia, odohrá 20.novembra na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave priateľský zápas s Čile. Nebude to však obyčajný, priateľský zápas. Súčasťou neho, bude rozlúčka, ktorou bude poctený Marek Hamšík. Ten v máji tohto roka oznámil, že svoje v národnom tíme končí. Dostane sa mu však pocti v podobe plnohodnotnej rozlúčky.

Marek je držiteľ niekoľkých reprezentačných rekordov. V národnom tíme má odohratých najviac zápasov, nakoľko ich odohral 135. S tým sa spája aj fakt, že zatiaľ ako jediný v slovenskej reprezentácii prekonal hranicu 10000 herných minút. Taktiež je s 26 gólmi historicky najlepším strelcom. Na svojom konte, má ale aj najvyšší počet stretnutí s kapitánskou páskou. Od svojho debutu sa predstavil v jednom prípade na Majstrovstvách Sveta a má dvojitú účasť na Majstrovstvách Európy, kde pridal aj jeden dôležitý gól proti Rusku, ktorý bol kľúčový v ceste za postupom zo skupiny.

Hamšík spolu s dvojicou hráčov jediným pamätníkom posledného vzájomného zápasu

Z aktívnych futbalistov, si naše posledné stretnutie s Čile pamätajú len Pekarík a Kucka. Samozrejme Marek Hamšík sa v tomto stretnutí, kde sme utrpeli porážku 2:1 takisto predstavil. V našom drese bol v tom čase jediným strelcom Stanislav Šesták. Jediný spoločný zápas mimo tohto medzi nami a Čile bol ešte v roku 2000, kde sme zvíťazili 2:0. Paradoxne tento rozlúčkový zápas bude len naše 12. stretnutie s tímom z Južnej Ameriky.

Čo sa klubovej kariéry týka, tam náš rekordér stále pokračuje. Po úspešnej sezóne, kde sa s Trabzonsporom tešil z titulu bol síce chvíľu zranený, no aktuálne je opätovne členom základnej zostavy. V rámci Európskej Ligy bojuje o postup zo skupiny, na čom má slovenský záložník veľkú zásluhu, vďaka jeho gólu do siete Crvenej Zvezdy. V lige sú síce len na šiestom mieste, avšak nakoľko je turecká liga veľmi vyrovnaná, na lídra strácajú len tri body. Tam sa Marek nepresadil ani gólom, či asistenciou, no nakoľko bol určitú dobu zranený, má na konte len šesť zápasov s nie plnou minutážou.

Reklama