Reklama
Loading...
Reklama

Slovan v dvojzápase s Baselom podal výrazne zlepšené výkony v porovnaní so zápasmi s Jerevanom či Žalgirisom. V druhom zápase za stavu 3:1, mal však jasne siahať na víťazstvo. Hoci by sa pred zápasom javil získaný bod ako pozitívum, v tomto prípade je to určite sklamanie. Zlepšený výkon je však dobrým sľubom do budúcna. Opätovne sa ale ukázal fakt, že konzistencia bratislavského klubu je na biednej úrovni. Dôkazom je aj to, že práve pred týmto zápasom prehrali s Trenčínom hanebne 4:0.

Po prvých dvoch zápasoch sa zdalo, že Slovan napriek tomu, že dostal pomerne jednoduchú skupiny, prinesie ďalšie sklamanie pre slovenský futbal. Dvojzápas s Baselom, mal byť pri vtedajšej forme len ukončením akýchkoľvek nádejí, nakoľko sa po slabom začiatku neočakával zisk bodov s favoritom skupiny. Práve vtedy, však úradujúci majster Slovenska zabral. Už sa vo viacerých prípadoch ukázalo, že v zápasoch s favoritmi sa im darí lepšie. Práve prvý zápas so švajčiarskym klubom bol najlepšou ukážkou. Nielen výhra 2:0 na ihrisku súpera, no aj výrazne zlepšený výkon, ktorý predviedli.

Šanca na postup stále žije. Treba však zlepšiť výkony v pozícii favorita

Aj vďaka výhre a remíze so švajčiarskym tímom, má aktuálne náš majster na konte päť bodov a svoj osud vo vlastných rukách. Je však potrebné uspieť v zápasoch s Jerevanom a Žalgirisom, teda s mužstvami, s ktorými mal najúspešnejší slovenský klub najväčšie problémy.

Je jasné, že na pohľad sa táto úloha môže javiť ako tá jednoduchšia časť, nakoľko zápasy s favoritom skupiny už boli zvládnuté. Práve tu, však treba prihliadať na to, aké komplikácie tvorili pre Slovan zápasy pod tlakom, respektíve tie, kde pôsobil v roli favorita, čím po posledných zápasoch určite znova bude.

Slabá konzistencia, ktorou disponuje Slovan, sa opäť ukázala

O tom, aké nekonzistentné výkony Slovan podáva, sme sa už bavili v nedávnom článku. Táto skutočnosť sa ukázala znova pri porovnaní zápasov s Baselom a Trenčínom. Kde v jednom prípade prišla porážka 4:0 s klubom zo spodnej časti tabuľky slovenskej najvyššej súťaže. Tomu však predchádzal a aj nasledoval skvelý výkon s Baselom. Táto skutočnosť by však mohla  tvoriť problém práve pred rozhodujúcimi zápasmi v Európskej Konferenčnej Lige.  Slovan bude mať teda jasnú úlohu.

Je treba podať zodpovedné a hlavne kvalitné výkony, tak ako tomu bolo práve pri konfrontáciách so švajčiarskym veľkoklubom. Popri tom však treba myslieť aj na ligu, pretože zápasy sa budú logicky hrať aj v nej.

Reklama