Reklama
Loading...
Reklama

Napriek tomu, že Slovan, ako jediný klub na Slovensku pôsobí aj v európskych pohároch. Z toho samozrejme vychádza to, že v rámci ligy musí občas nasadiť improvizovanú zostavu. Napriek tomu je v tabuľke stále prvý a doteraz mal aj vysoký náskok. Kluby dlhodobo nedokážu profitovať z tejto skutočnosti. Trenčín, však ukázal, že bojovať so Slovanom sa skutočne dá, o čom sme sa presvedčili v poslednom zápase.

Hrať proti klubu, ktorý je majstrom posledných štyroch rokov otvorenú partiu, to sa od nikoho v našej súťaží neočakáva. Napriek tomu v prípade väčšiny klubov, môžeme hovoriť o tom, že proti Slovanu hrajú s maximálnou defenzívou. Bez ohľadu na to, že ich súper musí v rámci časového rozvrhu nastúpiť v náhradnej zostave.

Často je to na škodu, nakoľko si môžeme všimnúť množstva zápasov, kde sa ukazuje, že Slovan po ťažkom zápase v Európe, nie je zďaleka taký silný, ako sa môže zdať.

Trenčín, ako vzor pre iné kluby?

Na tú skutočnosť, že bratislavský tím sa v ich vyťaženom programe dá poraziť, nás dokázal upozorniť Trenčín. Slovan nastúpil v improvizovanej zostave a mužstvo spod hradu Matúša Čáka toho plne využilo. Úradujúcemu majstrovi pripravilo debakel 4:0 Vzhľadom na formu, ktorú Trenčín mal to bol poriadny šok.

Bratislavský klub miešal v tejto sezóne zostavu vo viacerých prípadoch. Mimo zápasu s Podbrezovou, však na to nikdy nedoplatil a aj keď sa stav zápasu mohol zdať často nepriaznivý, dokázali to zlomiť v druhom polčase. Toto však nebol ten prípad a práve toto, by mohol byť dobrý príklad pre ostatné tímy, ktoré sa vo väčšine prípadov rozhodnú proti lídrovi tabuľky nastúpiť so zatiahnutou defenzívou.

Ak sa pozrieme na celkový rozpočet každého klubu, poraziť Slovan je niečo, čo sa od väčšiny klubov nemôže očakávať. Minimálne nie v dlhodobom horizonte. Podať kvalitný výkon, je každopádne v moci každého jedného klubu, rovnako ako potešiť oko fanúšika. Avšak, pri zatiahnutom defenzívnom futbale, sa málokedy vidí niečo také. Práve preto, môže byť to, čo teraz Trenčín dokázal, povzbudením aj pre ostatné kluby.

Reklama