Reklama
Loading...
Reklama

Nedělní zápas nedopadl úplně podle našich představ, ale i tak bychom si měli jako slávisti zachovat nějakou důstojnost. Chování řady z nás na sociálních sitích bohužel jen potvrzuje oprávněnost přezdívky „ubrečení“. Snažme se být objektivní. Za nedělní porážku nemůžou rozhodčí, ale tým sám.

Eduardo udělal ve druhé minutě totální pitomost, může za to rozhodčí. Olayinka neproměnil tutovku, ale hlavní chyba je, že nám rozhodčí upřel roh. Plzeň dala gól z ofsajdu, jenž byl po videu odvolán, ale lidi křičí, že to musí sudí vidět bez videa. Ne, hledejme chyby na naší straně. Je pravdou, že určitá procenta se pro Plzeň v lize nechávají, ale už hráči okresního formátu vědí, že v takový moment je důležité nedat sudímu záminku. Měli bychom se zaměřit na to, proč Plzeň dokázala přelstít naše hráče a proč jsme o deseti nebyli vůbec nebezpeční.

Mosquerův pád

Hodně se toho napsalo o Mosquerově pádu. Řešila se chytrost vs. simulantství. Jak už to tak bývá, fanoušci Plzně v tom viděli první, naši fandové to druhé. Já k tomu řeknu asi jenom tolik, že bych na jeho místě spadl též a nepochybuju, že většina našich hráčů taky.

Eduardo je zralý na béčko

Už po předchozích výkonech jsem byl na Eduarda jemně řečeno naštvaný, ale teď už to přechází do nepříčetnosti. Takovou pitomost, jakou předvedl ve druhé minutě, bych neprovedl ani ve 4. třídě. Chyby děláme všichni, ale toto plyne z absolutní ledabylosti. Ostatně na ni upozornil i plzeňský Chorý, který mluvil o jeho až přehnaném sebevědomí. Ale co s ním teď?

Tady se bojím, že bude náš trenérský štáb krátký a je nutné řešit situaci se sportovním psychologem. Možná by Santosovi docela pomohlo poslání do béčka, ale to se třemi stopery v kádru není úplně reálné. Těžko říct, co by na něj platilo, ale se stoperem s takhle gigantických potenciálem to trenér prostě musí zkoušet, dokud to jen půjde, poněvadž na stromech nerostou. Jen je potřeba pracovat s jeho hlavou. Lidi sice nepředěláš, ale usměrnit je můžeš.

Co nám chybí proti Plzni

Podle mě je zásadní rozdíl mezi naším a plzeňským mančaftem v tom, že v Plzni mají jasnou kostru, kolem níž se potom točí několik hráčů. Tým celkem jasně ví, co chce hrát a má do toho systému nakoupeny vhodné typy hráčů. U nás kostra není a systém se mění dle soupeře. Hlavně druhá věc není nutně špatně, ale má i své nevýhody. Obrovskou výhodu Bílkova týmu pak vidím v psychické odolnosti.

Kam se poděla náročnost

Přijde mi, že už poněkolikáté je i po velmi špatném výkonu pan trenér Trpišovský na tiskové konferenci až hodně smířlivý. Přiznám se, že nad tím výrazně pozdvihuji obočí. Na podobné výkony jsme nebyli v minulosti zvyklí a když, tak byly spíše výjimkou. Teď se stávají na soupeřových hřištích pravidlem. Po Panathinaikosu a Slovácku je to navíc už třetí zápas, kdy udělala obrana hrubou chybu hned v první minutě zápasu. Nevím, zda je v tom špatná koncentrace nebo spíše nervozita, ale nemůže to být úplně náhoda.

Šikana po plzeňsku

Ten, kdo si libuje ve vojenské šikaně, musel si v neděli večer spokojeně pomlaskávat. Chování pořadatelské služby k fanouškům hostů je za mě zcela neakceptovatelné. Pan Limberský si možná myslí, že fanoušci pronáší „pyro“ v botách a zouvání je nutné. To je samozřejmě nesmysl a jsem bytostně přesvědčen, že cílem je obyčejná šikana. Dalším problémem je arogance pořadatelů či nemožnost opustit zápas před závěrečným hvizdem. Jsem rád, že se k situaci vyjádřil i pan Tvrdík a že Slavia neplánuje vendetu. Právě náš klub by měl jít naopak příkladem, jak se k fanouškům chovat. Pokud chceme zkulturnit prostředí na stadionech, nemůžeme se k fanouškům hostů chovat jako ke zvěři. Za mě je tohle absolutně nepřijatelné.

V titul pořád věřím, sezona bude ještě dlouhá, ale je hodně na čem pracovat. V tuto chvíli je nutné si připustit, že Plzeň je hlavní favorit na titul. Situace je ale pořád úplně v pohodě hratelná, vždyť je za námi teprve čtvrtina ligy a za měsíc může být všechno jinak.


Reklama