Reklama
Loading...
Reklama

Závěrečné utkání sedmého kola Fortuna ligy mezi Slováckem a Slavií nabídlo sice jen dva góly, v Uherském Hradišti se každopádně hrál parádní fotbal. Remíza 1:1 je nakonec asi férová, avšak ani jeden z trenérů ji nemůže brát. Co ukázali Slávisté směrem k dalším zápasům?

SANTOS ZPÁTKY NA SVÉM DNU

V souvislosti s povedenými výkony v posledních dvou zápasech (doma s Rakówem a Pardubicemi) se psalo, že se Eduardo Santos nesmí přechválit. Už jednou na to sešívaní málem doplatili, když po povedené první půli se Zlínem Santos po výměně stran soupeři sám vytvořil dvě tutové šance.

I v neděli Slavia inkasovala poté, co Santos prohrál první souboj zápasu s Ondřejem Mihálikem, který navíc není žádným velikánem. Po zbytek první půle už mnoho práce neměl, hned po výměně stran ale dvakrát chyboval. Poprvé z jeho zaváhání těžil Milan Petržela a Michal Trávník neproměnil velikou šanci, pár minut poté prohrál u lajny souboj s Mihálikem a červenobílí přežili druhou gólovku.

Momentů s náznakem lehkovážnosti, kterou u Eduarda vídáme ve Slavii často, bylo několik. Taras Kačaraba vedle něj vypadal mnohem jistěji. Když jsem u toho, bylo překvapivé, že trenérský štáb nechal pro tak důležitý a těžký zápas Aihama Ousoua jen na lavičce. Jindřich Trpišovský argumentoval tím, že poslední kolo dvojici Santos, Kačaraba vyšlo. Ale ruku na srdce a při vší úctě k Teplicím, nelze srovnávat toto klání na domácím hřišti s bouřlivou atmosférou a zkušeným Slováckem.

Po dalších chybách je velmi pravděpodobné, že ve čtvrtek vedle Ousoua v sestavě Santos figurovat nebude. Kačaraba se po špatném startu ročníku rozehrává do své formy a pamatujme, jak mu to loni v pohárech po boku Ousoua šlo.

EWERTON OPĚT NA SCÉNĚ

Fanoušci Slavie remízu s přihlédnutím na dění v zápase brali, co jim ale vadilo, byl tah Trpišovského, nechat hrát Petera Olayinku celých devadesát minut. Nigerijský křídelník se trápil, přesto nebyl vystřídán. Celkově se změny trenérům příliš nepovedly, skutečný impact na hru měl pouze Ewerton.

Posila z Mladé Boleslavi se poměrně rychle uzdravila z brutálního zákroku Martina Cedidly, první minuty po návratu posbírala už proti Pardubicím, v Uherském Hradišti dostala desetiminutovku, během níž toho stihla hodně. Na levém křídle motal nohy unaveným obráncům, Ondřeji Lingrovi poslal do vápna parádní rohlík a výkonem naznačil, že je skutečně stoprocentně zpátky.

Reklama