Reklama
Loading...
Reklama

Ze sedmi dosud odehraných ligových utkání dokázala Sparta pouze tři vyhrát a tři remízy v řadě nyní ukázkově nalévají čistého vína. I trenér Brian Priske mluví otevřeně o tom, že reálné měření kvality se Slavií či Viktorií Plzeň není momentálně aktuální. Vzhledem k dosavadním výsledkům patrně není dánský stratég u fanoušků příliš populární, ale svými slovy dost možná nejjasněji představil realitu, což je jedna z věcí činících Spartě v poslední době jistý problém.

Již brzký konec v evropských pohárech měl představovat pro Letenské patřičné varování, nicméně se tak podle všeho nestalo. Vyřazení norského týmu Viking Stavenger se mnohým i přes nepříjemné zkušenosti z nedávné doby jevilo v podstatě jako formalita, nicméně však přišla na úvod sezony pořádná facka a dánský trenér v danou chvíli jen těžko hledal spojence pro další putování v rámci své sparťanské mise. Při sestavování týmu šly pochopitelně některé věci proti němu, ale o to více si musí dobře uvědomovat momentální situaci. To se však úplně neděje.

S koncem minulé sezony pověsil kopačky na hřebík záložník Bořek Dočkal, přičemž již dříve se mluvilo o tom, že po svém návratu z působení v Číně a Spojených státech se až moc odlišoval od Bořka Dočkala, s nímž Sparta například slavila svůj poslední mistrovský titul. Velmi hlasitě se hlavně říkalo, že již není schopen se úspěšně konfrontovat se soupeři na evropské fotbalové scéně. Jeho přínos týmu měl být postupně především mimo hřiště, ale někdejší reprezentant prokázal jistou soudnost a po vypršení smlouvy na Letné s profesionálním fotbalem skončil. To se mu podařilo narozdíl od některých jeho sparťanských předchůdců s jistou grácií. Ve chvíli, kdy bylo jasné, že vyklízí svou pozici ve sparťanské kabině, potřebovala Sparta rychle najít lídra verze Bořek Dočkal 2014. To se však Spartě dosud nepovedlo a zranění Ladislava Krejčího mladšího to ukazuje v plné nahotě.

Zdroj: AC Sparta Praha

LÍDR V ROLI DIVÁKA

Jméno rodáka z jihomoravských Rosic bylo patrně nejpoužívanější při hledání odpovědi na otázku, kdo Bořka Dočkala v pozici týmového lídra nahradí. Všeobecně to bylo prezentováno jako nejlepší možné řešení, ale zároveň se projevovalo jako fakticky jediné. Jeho zranění na reprezentačním srazu tak ještě před začátkem letní přípravy uštědřilo Spartě pořádnou facku. Od začátku sezony sleduje Ladislav Krejčí své spoluhráče pouze z pozice diváka a skutečně se nemůže jednat o hezký pohled. Navíc skutečně nejde o jediný sparťanský problém.

Když se podíváme na momentální herní projev Sparty, nemůžeme vidět patřičnou myšlenku a zápasy, které by měla bez problémů zvládnout, končí v jejím podání v jisté křeči. Jako příkladu se dá v tomto ohledu použít záložníka Jana Fortelného. Jedná se o hráče schopného dát hře myšlenku a v dané situaci lze brát jako jisté plus také fakt, že se jedná o sparťanského odchovance. Trenér Priske zatím vypadá například v rozhovorech velmi klidně a působí jako naprostý profesionál. Uvnitř však mohou probíhat myšlenkové pochody, jichž se musí fanoušci Sparty bát.

Reklama