Reklama
Loading...
Reklama

Euforii zklidnili, s přehledem vyhráli a vrátili se do čela tabulky. Slávisté v neděli navázali na výhru proti Rakówu a Zbrojovku Brno porazili vysoko 4:0. Opět zářil Stanislav Tecl, bojovným výkonem se blýskl Peter Olayinka, pochvalu si zaslouží i Lukáš Provod. Co sešívaní ukázali směrem k dalším zápasům?

Tecl se skutečně rozehrál

Třetí zápas v řadě v základní sestavě a opět velmi dobrý výkon. Stanislav Tecl vstřelil rozhodující první gól a splatil Jindřichu Trpišovskému důvěru. Proti Pardubicím zaznamenal hattrick, v odvetě s Rakówem se na hrotu statečně rval a uhrál několik míčů, utkání v Brně bylo z jeho strany asi vůbec nejlepší.

Nejprve se Tecl dobře zorientoval ve vápně a otevřel skóre zápasu, poté z pravého křídla přesným centrem vyzval ke skórování Davida Douděru, nejlepší moment si každopádně schoval na 36. minutu. Ve středu hřiště podržel balón a pak naslepo vyslal nabíhajícího Oscara Dorleyho. Ten chtěl před prázdnou bránou najít Petera Olayinku, centr si však do vlastní sítě srazil Jiří Texl.

Slávisté oslavují branku Stanislava Tecla do sítě brněnské Zbrojovky. / Zdroj fotografie: SK Slavia Praha

Na Teclovi je znát zvýšené sebevědomí, které logicky souvisí se střeleckou formou. Loni často po prvním poločase fyzicky odpadával, v neděli až do 78. minuty na hrotu napadal, navíc je oproti minulé sezóně mnohem úspěšnější ve vzdušných soubojích. Je otázka, jakou pozici bude mít po uzdravení Yiry Sora a Václava Jurečky, v náročném programu se ale v podobném typu zápasu bude určitě hodit. A nezapomínejme, blíží se repre pauza…

Konečně náhrada za Stancia?

Slavia letos poprvé venku (když opomenu St. Joseph’s) vyhrála skutečně s přehledem a bez nervů do posledních minut. Odvíjí se to od přítomnosti Lukáše Provoda, který podal vynikající výkon na pozici desítky. Jeho přihrávky za obranu měly oči, hlavně spolupráce s Oscarem fungovala skvěle. Rozhodující gól vymyslel parádním obloučkem právě na Oscara, podobných pasů do kapsy měl více.

Byl to až nezvyk, protože od zimního odchodu Nicolae Stancia podobné přihrávky, při kterých si fanoušek řekne „wow“, ze hry Slavie úplně zmizely. Ondřej Lingr je typologicky úplně odlišný, Petr Ševčík sice čas od času překvapí pasem jako ve čtvrtek, je to však spíše tahový hráč, silný v soubojích jeden na jednoho. Provod náznaky podobnosti Stanciovi ukazoval již dva roky zpět, minulou sezónou se ale protrápil zraněním kolene.

V neděli dostal nejlepší hráč Fortuna ligy 2020/21 poprvé v ligovém ročníku důvěru v základní sestavě a na hřišti byl obrovsky znát. S ohledem na rychlostní možnosti beků Douděry s Oscarem se Provodovy banány za soupeřovu defenzivní linii hodí, navíc když vezmu v potaz, jak velké množství náběhů na zadní tyč dělá rychlonožka Douděra. Ti dva si budou rozumět, na to vemte jed.

Reklama