Reklama
Loading...
Reklama

Zdálo by se, že přestupové okno už bylo příchodem reprezentanta Jakuba Jankta ukončeno. Zranění Jakuba Peška a Lukáše Haraslína ovšem nejspíše ženou sportovního ředitele Tomáše Rosického opět na trh. Podle polského Kanal Sportowy Sparta projevila zájem o Tymotheusze Puchacze z německého Unionu Berlín.

Polský reprezentant patří od května minulého roku bundesligovému klubu, do kterého se stěhoval z Lechu Poznaň za 3,5 milionů eur. V hlavním městě Německa ovšem nedostal šanci a v zimě odešel na hostování do Trabzonsporu, kterému pomohl vyhrát tureckou ligu.

Puchacz se snažil v letní přípravě po návratu přesvědčit vedení mateřského klubu, že si zaslouží dostat více důvěry. Šanci dostal ve čtyřech přátelských utkání. Čeští fanoušci jej mohli vidět v půlce července proti Českým Budějovicím. Zaujmout se mu ovšem nepovedlo, v prvních dvou kolech Bundesligy se nedostal ani do nominace na utkání.

Sportovní portál Meczyki.pl uvádí, že Puchacz je rozhodnutý do konce přestupního období Berlín opustit.

Alternativa pro Priskeho

Třiadvacetiletý Polák nastupuje nejčastěji na pozici levého obránce, umí ovšem alternovat i na křídlech. Dá se předpokládat, že ze strany letenských jde o odpověď na zraněné duo Haraslín-Pešek. Právě křídla jsou posledním palčivým bodem v sestavě Sparty, kde má kádr ještě mezery. Částečně se podařilo tento problém vyřešit příchodem Jakuba Jankta. Ovšem nešťastné Peškovo zranění nutí k reakci.

Možností může být i vysunutí, ve formě hrajícího, Caspera Højera na křídlo a využití Puchacze místo něj na beka. To už by po případném příchodu na Letnou záleželo čistě na dánském trenérovi.

Není to ovšem poprvé, co se o polského reprezentanta zajímá klub z Prahy. V dubnu minulého roku se na něj údajně poptával rival z Edenu, jenž řešil, v té době velmi pravděpodobný, odchod Jana Bořila do zahraničí.

Reklama