Reklama
Loading...
Reklama

Fortuna liga je teprve v úvodu dlouhé sezóny, už teď ovšem můžeme ukázat prstem na mladé hráče, kteří zaručeně za vaši pozornost stojí. Tato pětka fotbalistů vletěla do sezóny po hlavě a nenechává klidným jak experty, tak fanoušky. Sledovat je v tomto ročníku bude radostí.

Michal Ševčík

Kometa jak Brna, tak i celé ligy. Koho baví fotbal, toho baví Ševčík. Ofenzivní záložník je jedním z hlavních důvodů fantastického vstupu Zbrojovky do ligy. Se třemi brankami a jednou asistencí jde o aktuálně nejproduktivnějšího hráče soutěže. Ševčík vyniká svou dynamikou, pohybem na hřišti, technikou a fotbalovou drzostí. Přesně hráč, který má první myšlenku směrem dopředu a nestydí se chodit do soubojů jeden na jednoho.

Vedení Sparty si nejspíše teď ťuká na čelo, že nedotáhlo jeho přestup na Letnou s tím, že by jej poslalo do Brna otočkou zpět na hostování. Pokud si totiž Ševčík udrží formu, Zbrojovka si za něj bude moct účtovat větší částku.

Petr Jaroň

Jeden z mála odchovanců vyhlášené slezské akademie, jenž se protáhl do kádru A-týmu v posledních letech. Rychlonohý křídelní hráč zaujal třemi brankami v přípravě a Pavel Vrba si jej tak rozhodl nechat u sebe. Jaroň motal hlavu obráncům již v zápase proti Bohemians, svůj potenciál ovšem odšpuntoval až proti Zlínu, kde se blýskl nekompromisním zakončením a asistencí po nádherném průniku po pravé straně.

Raketovým nástupem si pojistil místo v základní sestavě, a tak doufejme, že právě on otevře dveře z mládeže do áčka více nadějným dorostencům v klubu.

Kryštof Daněk

Nákup, který se už teď vyplácí. Ex-olomoucký ofenzivní univerzál dodal do hry Sparty přesně tu přímočarost a rychlé řešení situací v útočné fázi, které postrádala. Daněk si zatím připsal bod v každém utkání a prokazuje, že může být stěžejním článkem celé sezóny. Podobně jako Ševčík patří Daněk k hráčům, kteří umí vzít situaci na sebe a místo jisté přihrávky dozadu, upřednostňují přechod jeden na jednoho, jeden na dva. Další aspekt, který letenskému týmu chyběl.

Christian Frýdek

Již v minulém ročníku dal Frýdek dostatečně najevo, že v něm dřímá zajímavý potenciál. V té nové ukazuje, jak přínosný dokáže na hřišti pro své spoluhráče být. Je mozkem týmu a jeho kreativita, kolmice mezi obránce, rychlé prostrkovačky, je radost sledovat. Přes letní přípravu navíc zapracoval na zpevnění těla, což mu pomůže ještě více pro sebe uvolňovat prostor.

Stává se z něj perspektivní hráč, který by mohl z tuzemské ligy vyletět určitě i do zajímavějších destinací. Minimálně si ale vyslouží pozornost Sparty, jenž má právo svého odchovance odkoupit zpátky.

Moses Usor

A jako poslední na seznamu máme sešívanou střelu a hráče, který snad neumí střílet jiné góly než výstavní. Usor patřil k největším překvapením slávistické přípravy a formu si přenesl i do začátku sezóny. Asistence proti St. Josephʼs, důležitá branka proti Panathinaikosu a teď nádherný proměněný přímý kop proti Jablonci. Techniku má levonohý Nigerijec vytříbenou. Do toho přidejte dravost, rychlost a špatnou čitelnost pro obránce soupeře.

Usor je klenot, který je jen potřeba správně vybrousit (dát mu herní čas, prostor, důvěru a takticky jej rozvíjet) a může se Slavii splatit možná ještě lépe než dříve Abdallah Sima.

Reklama