Reklama
Loading...
Reklama

Nitra je stále klub, ktorý ešte pred dvoma rokmi, ako prvý na Slovensku porazil Slovan na Tehelnom poli. Klub však dlhodobejšie padá a hoci sa stále čaká na to, kedy tieto problémy konečne skončia, momentálne to vyzerá, že to bude len horšie. Tím je momentálne vo štvrtej lige. Tam je v takom zlom stave, že na zápas s Lednickými Rovnými ani neprišla. Za tento nedostatok dostala pokutu 800€ a problémy sa tým nekončia.

Ešte v októbri roku 2020 bola Nitra na treťom mieste v najvyššej súťaži. O necelé dva roky nemajú ani dosť hráčov na to, aby odohrali stretnutie vo štvrtej najvyššej lige. Klub má podľa predsedu predstavenstva a generálneho manažéra Martina Peška registrovaných len osem hráčov. Špekuluje sa však o tom, že ich má byť ešte menej.

NITRA STÁLE DLHUJE HRÁČOM PENIAZE

Klub nesmie registrovať nových futbalistov práve preto, že bývalým hráčom dlhuje peniaze. Zákaz platí aj na registráciu dorastencov. Tento problém sa však prakticky vyriešil sám, nakoľko tí hromadne odišli. Mužstvo ani nesplnilo podmienky pre štatút akadémie. Dlh voči bývalým futbalistom by mal predstavovať sumu okolo 420-tisíc eur.

Nitra ako celok navyše prakticky negeneruje peniaze. Ideálne to nebolo ani počas pôsobenia vo Fortuna Lige. Teraz je situácia ešte horšia v tom, že pôsobia vo štvrtej lige, ktorá je výlučne amatérska. Nádeje na splatenie dlhu sú skutočne malé. Je teda veľmi pravdepodobné, že hráči svoje chýbajúce výplaty vôbec neuvidia. Klub tlačia finančné záväzky z minulosti a navyše by mali vznikať ďalšie.

Vzhľadom na to, že na spomínaný zápas nenastúpili, dochádza im čas. Mimo finančnej pokuty samozrejme aj prehrali kontumačne. Takúto porážku si môže Nitra dovoliť už len jednu. Ak by sa to stalo tri razy, podľa pravidiel bude vylúčená z ligy a v prípade návratu by začala od najnižšej súťaže.

Všetky tieto zlyhania ublížili množstvu ľudom. Sú to samozrejme futbalisti, ktorí nedostali svoje peniaze. Takisto mládežníci, ktorí nemajú možnosť sa rozvíjať v klube, ktorému fandili od detstva. Svoju kariéru tu rozbehli aj takí hráči, ako Miroslav Stoch, či Róbert Semeník. Nitra má dlhodobú tradíciu, ktorá takto postupne zaniká. Sú to aj tisíce fanúšikov, ktorí schytali množstvo rán. Ich obľúbený tím neustále padá nižšie a vždy keď sa zdá, že už to horšie byť nemôže, dokážu spadnúť ešte hlbšie.

Reklama