Reklama
Loading...
Reklama

Proti bratislavskému Slovanu mal byť Olympiakos v pozícii jasného favorita. Bolo to z mnohých dôvodov, ako boli finančné možnosti klubov, kvalita kádra, či napríklad aj fakt, že sa stretli pred rokom a grécky zástupca z toho vyšiel víťazne. Ani jeden tím však nebol v ideálnej fazóne. Slovan stratil vedenie z prvého zápasu s Ferencvárosom a vysoko prehral. Ich súper až šokujúco hladko podľahol Maccabi Haifa.

Olympiakos má povesť klubu, ktorý neodpúšťa neúspechy. Pred nejakou dobou vyhodil majiteľ celú základnú jedenástku potom, čo nedokázali obhájiť titul v lige. Kvalita ich kádra určite nezodpovedá predvádzaným výkonom. Po zlyhaní s izraelským klubom prišiel nevýrazný výkon proti Slovanu, kde nakoniec boli radi aj za remízu.

Olympiakos je zraniteľný. Slovan to musí využiť

Mužstvo z Pireusu je očividne zraniteľné. Dokázal to hlavne prvý vzájomný zápas. Vzhľadom na ťažkosti slovenského majstra v zápase s Michalovcami, stále menej ľudí verilo majstrovi Slovenska. Vo vzájomnom stretnutí to však bolo o inom. Slovan mal oveľa väčšiu aktivitu a Olympiakos hral až nečakane staticky. Hoci si vypracovali pomerne slušné množstvo šancí, o nejaké vyložené loženky nešlo.

Bratislavčania svojho súpera poriadne zaskočili. Mali množstvo šancí a boli to hlavne nedostatky v koncovke, ktoré ich stáli víťazstvo. Po góle Greena sa očakávala výhra, nakoľko tomu napovedal aj priebeh zápasu. Nekoncentrovanosť pri rohovom kope však zabezpečila gól El-Arabiho a konečný výsledok 1:1. V závere mal vyloženú gólovú šancu Ramiréz, no zoči-voči Vaclíkovi vo veľkej šanci zlyhal.

Hoci sa súpera netreba báť, rešpekt každopádne treba mať. Olympiakos, hoci nemá dobrú formu, je stále pravidelným účastníkom európskych skupín. Takisto má v klube mnoho zvučných mien, ako je Sokratis, či hráči ako Valbuena, Vaclík, alebo aj El-Arabi.

Grék Sokratis Papastathopoulos v súboji s André Greenom. / Zdroj fotográfie: ŠK Slovan Bratislava

Problémy belasých na hrote

Ako sme už spomenuli, hlavným problémom pre Slovan bolo zakončenie. S tým sa spája aj nevalná forma ich útočníkov. Eric Ramiréz prišiel s reputáciou skvelého forvarda, hlavne v časoch, keď pôsobil v Dunajskej Strede. Zatiaľ však túto povesť nepotvrdil, keďže v klube doteraz nemá gól v súťažnom zápase.

Ivan Šaponjič sa až proti Skalici konečne presadil. Bol to gól z penalty a mimo toho takisto doteraz neskóroval. Nakoľko prišiel z Atlética Madrid, očakávali sa veľké veci. To sa zatiaľ nepotvrdilo a klubu jeho góly výrazne chýbajú.

Na hrote môže zahrať aj Žan Medveď. Ten mal výbornú formu v B-tíme, no do prvého mužstva ju doteraz nepreniesol. Na tomto poste môže operovať aj Aleksandar Čavrič, ten sa ale v poslednom ligovom zápase zranil. V poslednom vzájomnom zápase hrál na hrote Andre Green. Ten sa ukázal gólom a preukázal to, že je veľmi flexibilný, nakoľko vie zahrať na viacerých pozíciách.

Reklama