Reklama
Loading...
Reklama

Co si budeme nalhávat, po utkání s Hradcem Králové jsem chodil po pokoji jako lev v kleci a měl chuť něco rozmlátit. Neštvala mě ani tak porážka, jako spíše způsob, jímž k ní došlo. Kluci asi věděli, že nejen mě to psychicky bolí a proti Panathinaikosu i Zlínu zapnuli na vyšší obrátky.

PANATHINAIKOS NÁM NESTAČIL FYZICKY

Ve čtvrtek jsem šel na zápas držáka našeho koeficientu s obavami, zvlášť když na tiskovce byl soupeř označen za tým obdobný Feyenoordu. Leč nikdo mi nevymluví, že aténský tým je minimálně o level níže. Techničtí jsou, to ano. Ale chyběla mi fyzická zdatnost v soubojích a moc dobře na tom nebyli ani kondičně. Dalo by se říct, že je sešívaní kluci zase přeběhali. Opět se ukázalo, že největší přednost pana Trpišovského spočívá v tom, že umí výborně přečíst hru soupeře a úplně ji rozbít.

PALACIOS? JASNÁ ČERVENÁ

Z našich hráčů bych ocenil hlavně Ivana Schranze, který opět předvedl, že zahraje snad všude. Z hráčů soupeře bych pak pochválil Palaciose, který se toho ani se žlutou kartou nebál, zahrál si na Lafatu a zcela po právu dostal druhou žlutou kartu. Kéž by podobné koule měli i naši rozhodčí. Pokud tuhle kartu někdo zpochybňuje, doporučil bych mu přečíst si pravidla fotbalu. Co mě trochu víc namíchlo byl pak naprosto nesmyslný zákrok Eduarda. Ještě teď si to projíždím v hlavě a nedokážu najít smysluplnou odpověď na otázku „Proč soupeře fauloval, když by jej zcela bez problémů doběhl?“. Asi to bude nějaká brazilská ledabylost, těžko říct, ale dost tím klukům zkomplikoval zápas. Na druhou stranu volnější prostory a hra deset na deset vyhovovaly víc Slavii než Řekům.

Eduardo Santos odchází ze hřiště po vyloučení v prvním zápase s Panathinaikosem. / Zdroj fotografie: SK Slavia Praha

HODNĚ DRAZE VYKOUPENÉ TŘI BODY

Zlín je soupeř, se kterým se body prostě ztrácet nesmí a Slavia je taky neztratila. Problém tkví v tom, že body sice zůstaly doma, ale trenéři přišli o několik důležitých hráčů. Hlavně Ewerton bude v lize chybět. Mimochodem zrovna u tohohle hráče jsem si ve čtvrtek říkal, že evropské tempo není úplně pro něj.

Zápas byl kromě zákeřností ševců a výkonu rozhodčích poznamenán také velkou nesehraností sestavy. Zde bych ocenil konzistenci Bartošáka, který podobnou prasárnu, kterou prošlápl stojnou nohu Usorovi, předvedl proti nám už třetí zápas po sobě. Ukázalo se taky, že někteří hráči mají do formy daleko. Vůbec to nešlo Ševčíkovi, za nímž šel podle mě náš první inkasovaný gól a Eduardo sice odehrál dobrý zápas, ale pak asi v mozku přepnul do módu Ronaldo a snažil se na polovině hřiště o nesmyslný driblink, který div se, že soupeř nepotrestal vyrovnáním. Naopak ve velkém světle se předvedli Lingr nebo Jurásek. Hlavně druhý jmenovaný nejen že dvakrát skóroval, ale ukázal i několik kvalitních průniků a skvělých centrů. Byl to jeho zápas. Možná právě něco podobného před týdnem v Boleslavi chybělo. Kdyby měli trenéři na všech postech takový výběr jako na levém beku, to by bylo na tom světě krásně.

ROZHODČÍ = VÝSMĚCH FOTBALU

To, co v nedělní podvečer předvedlo duo Černý – Ondráš, nemělo s proklamovanou ochranou zdraví hráčů nic společného. Nejeden fanoušek si jistě vzpomněl na scénku z filmu Postel, která začíná slovy: „Co to pískáš, ko*ote“. O zákroku Cedidly se popsaly stohy papíru. Ten měl aspoň koule a omluvil se. Rozhodčí to měl však přímo před očima a vyhodnotil to jako žlutý faul. Budiž. Já ovšem na základě toho vyhodnocuji, že tento sudí není způsobilý pískat profesionální soutěže. Ještě větší zločin pak předvedl muž u videa jménem Ondráš. Za nezavolání hlavního k videu by měl jít regulérně sedět. Docela by mě zajímalo, co se mu honilo v hlavě. Nicméně v tuhle chvíli by se mu mělo honit v hlavě to, že už si v životě na profesionální úrovni nezapíská. Nebyla to chyba, která by plynula z přehlédnutí, ale z absolutního neporozumění hře zvané fotbal. Za mě má pan Ondráš červenou.

ŘECKÉ PEKLO

Ve čtvrtek nás nečeká procházka růžovou zahradou. Myslím si, že máme lepší tým než Panathinaikos, ale bude velmi důležité, aby kluci nepodlehli atmosféře, a hlavně aby nedali řeckému týmu čuchnout. V momentě, kdy by dali první gól, by se mohly začít dít věci. Nemalujme si však věci černě, v tuto chvíli jsme jasným favoritem a pokud se něco vyloženě nepokazí, tak půjdeme dál.

Reklama