Reklama
Loading...
Reklama

Vím, že ceny se normálně předávají až na konci roku, ovšem nastala situace, kdy v jedné kategorii můžeme vítěze vyhlásit dopředu. Jde o cenu “Smolař posledních 3 let” a zasloužil si ji slovenský reprezentační brankář Marek Rodák. Čím? No, už podruhé vychytal Fulhamu postup do Premier League, a již podruhé z toho bude mít (s prominutím) úplné hov*o.

Nejspíš každý fanoušek, jenž se zajímá o anglický fotbal, zaregistroval loňskou suverénní jízdu Fulhamu v Championship. První místo, devadesát bodů a těžce uvěřitelných 106 vstřelených branek. Londýnský klub táhla nemilosrdná ofenziva v čele s rekordním Aleksandarem Mitrovičem, ovšem výsledky držela i pevná obrana (třetí nejlepší v lize) a slovenský brankář mezi tyčemi, jenž si na štít vyryl 14 zářezů za čistá konta. Z 36 zápasů to není úplně špatné co?

Jenže mu to, stejně jako před dvěma lety, nebude k ničemu. Tehdy pomohl svému klubu k návratu do Premier League přes závěrečné play-off. Místo odměny ve formě pozice jasné jedničky v nové sezoně ale přišla studená sprcha. Klub si přivedl z PSG na hostování Alphonse Areolu a Rodák se odklidil na lavičku. Na hřiště se dostal jen dvakrát, a to v prvním a posledním kole.

Smyčka neúcty

Stejný scénář se bude s největší pravděpodobností opakovat i letos, jelikož po individuálně dalším úspěšném ročníku, který vedl k návratu do nejvyšší anglické soutěže, si Fulham znovu přivedl náhradu . Tou je tentokrát německý gólman Bernd Leno, jenž se přesouvá z Arsenalu. Tam byl v posledním ročníku upozaděn Aaronem Ramsdalem a nedokázal si zpět vydobýt své místo v základní sestavě.

Neberte mě špatně, Leno je velmi kvalitní brankář, který bezpochyby může pomoct Fulhamu se v Premier League udržet. Jak k tomu má ale přijít Rodák, jenž má už podruhé ruce v návratu klubu na výsluní? Podle toho, co prohlásil v dubnu v rozhovoru pro portál šport.sk, může přijít jen jediné vyústění.

„Pokud by se situace z minulého roku opakovala, tak bych určitě spokojený nebyl a musel bych to řešit. Asi bych musel někam odejít, abych mohl dál chytat. Nerad bych znovu seděl na lavičce,“ prozradil slovenský reprezentant naprosto otevřeně.

Kdo by se mu taky mohl divit. Proč by měl nadále zůstávat v klubu, jenž mu nehodlá dát důvěru?

Rodákovi je teprve 25 let, už teď má nabouchaný fotbalový životopis a jestli se chce posunout, potřebuje místo, kde bude chytat. A to Craven Cottage není. Zatím se o žádných konkrétních zájemcích nemluví ale bezpochyby se začnou v následujících dnech rojit jména anglických klubů, ať již z Championship nebo ze spodku Premier League, jenž se o služby Slováka budou hlásit.

Reklama