Reklama
Loading...
Reklama

Po zdrvujúcej porážke s Ferencvárosom sa Slovan potreboval zamerať na stretnutie s Michalovcami. Tie bratislavskému klubu vyhoveli a boli ochotné presunúť dejisko zápasu do Tehelného pole. Tento zápas, hoci sa pre Slovan skončil úspešne, ukázal skutočnosti, pred ktorými by sa úradujúci majster nemal skrývať.

Proti Michalovciam sa malo jednať o stretnutie, kde mal byť jasným favoritom. Minimálne prvý polčas tak ale určite nevyzeral a hoci sa duel nakoniec podarilo priniesť do zdarného konca, od spokojnosti môže mať najúspešnejší slovenský klub ďaleko. Správy o tom, že by zvládli vyhrať ligu aj s hráčmi z lavičky, sa zdá, boli značne prehnané.

SLOVAN PO STRIEDANÍ ÚPLNE INÝM TÍMOM

Prvý polčas bol pravdepodobne tým najhorším, čo bratislavský tím v tejto sezóne predviedol. Šokujúci polčasový výsledok 0:2 sa nezaobišiel bez piskotu z tribún. Zdalo sa, že mužstvo z východu Slovenska poriadne nachytalo jasného favorita. Nádejný výsledok síce neudržali, no pre rekordného majstra súťaže to bolo poriadne varovanie.

Po polčase poslal tréner Vladimír Weiss st. do hry štyroch nových hráčov. V pôvodnej jedenástke boli hráči, ktorí boli oddýchnutý, nakoľko proti Ferencvárosu nedostali šancu v základnej zostave. Ukázalo sa však, že minimálne teraz je skutočne jasné, prečo daní hráči nie sú súčasťou prvého tímu. Svoje rozčarovanie vyjadril hlavný tréner aj na pozápasovej tlačovej konferencii.

„Zo strany niektorých hráčov to bolo veľmi zlé. Z toho musíme spraviť závery. Toto je klub a nie reštaurácia alebo kaviareň, kde si prídu na kávičku, zoberú plat a idú domov. Ja tu infarkt nemienim dostať,“ povedal tréner Slovana. 

Štvorica hráčov, ktorí nastúpili v druhej polovici zápasu urobili značný rozdiel. Traja z nich sa podieľali na góle, hoci ten, ktorý vsietil Šaponjič bol nakoniec evidovaný ako vlastný. Jasne sa ukázalo, že niektorí futbalisti v klube za ostatnými značne zaostávajú.

Výhovorka, že nastúpili hráči, ktorí nie sú členmi prvého tímu, určite nie je na mieste. Ak sa pozrieme na rozpočet Michaloviec a porovnáme ho s platmi, ktoré berú futbalisti, ktorí boli v základe, nájdeme v tom značný nepomer. Preto sa nemôžeme na to pozerať ako na zápas, kde jeden nastúpil v plnej sile a oddýchnutý, proti súperovi, ktorý bol unavený zo zápasu v strede týždňa a nastúpil v oklieštenej zostave. Slovan sa teda musí zamyslieť nad tým, či si niektorí hráči zaslúžia byť jeho súčasťou. Družstvo silu určite má, no musí ju aj preukázať.

Reklama