Reklama
Loading...
Reklama

Tento scénář na úvod nové ligové sezóny si patrně nikdo nepředstavoval. První šok přišel hned během prvního hracího dne. Obhájce titulu Viktoria Plzeň si z Teplic odvezl jediný bod, přičemž jeden z hrdinů zápasu Jakub Urbanec pohrdl v závěru zápasu plným bodovým ziskem pro Teplice kvůli neproměněné penaltě. Jednalo se však pouze o jistou předehru. Pražská „S” totiž v úvodních zápasech nezískala ani jeden bod a sezonu tak zahájily vítězně týmy Hradce Králové a Slovanu Liberec. Důvody k zamyšlení se dostavují velmi brzy.

Nečekané úvodní ztráty

Pro Spartu skončila ještě před začátkem nového ligového ročníku pohárová sezona a po velmi nepříjemném norském políčku musí její hráči zbytek tohoto ročníku evropských pohárů sledovat pouze v televizi. Přichází však otázka, jak dlouho budou v letošním ročníku Evropské konferenční ligy sledovat svého odvěkého rivala Slavii. Do Edenu ve čtvrtek zavítá tradiční řecký klub Panathinaikos Athény, přičemž se mělo jednat o první těžkou zkoušku v rámci probíhající sezony. Do zápasu však jde tým trenéra Trpišovského s vědomím nepříjemné a neočekávané ztráty v úvodu domácí ligové soutěže. Ta bolí o to více, že plzeňský tým mu díky výsledku prvního zápasu doslova nahrál na smeč.

Je třeba si připomenout, že výkon prvního slávistického pohárového soupeře z tohoto ročníku neměl s profesionálním fotbalem mnoho společného a první slávistický gól v zápase v Gibraltaru fakticky rozhodl o postupujícím. Nyní však čeká Slavii konfrontace s tradičním řeckým týmem, jež slavil ve své historii dvacet mistrovských titulů a jedná se o pravidelného řeckého zástupce v pohárové Evropě. Ještě před tímto dvojzápasem má však Slavia důvody k zamyšlení.

Zdroj: SK Slavia Praha

Brzký nůž na krku

Úvodní zápas ligové sezóny představoval z pohledu mnoha fanoušků pouze formalitu a ti spíš vyhlíželi konfrontaci s atraktivním řeckým soupeřem, která může z pohledu celé české fotbalové obce napovědět mnohé o celé pohárové sezoně. Na stadionu však fanoušci „sešívaných” viděli především bezradné bušení na hradecká obranná vrata, přičemž si mnozí možná vzpomněli na porážku s „votroky” v rozhodující fázi minulé sezony, kdy se jednalo o jeden z rozhodujících momentů nepovedené slávistické cesty za čtvrtým mistrovským titulem v řadě.

Není tomu tak dávno, co se v Edenu mluvilo o ideálně připraveném týmu na vystoupení v Lize mistrů. Tento sen se však hned na začátku minulé sezony rozplynul a nyní v případě brzkého pohárového nezdaru nedostane Slavia šanci na reparát. Nachází se nyní v pozici, na níž nejsou v Edenu v rámci pohárové Evropy příliš zvyklí. První zajímavá pohárová konfrontace bude nastavená na bázi „hop nebo trop”. Fanoušci nyní doufají, že se jednalo o včasné a dostatečně východočeské důrazné varování. Dostala šanci dostat se hned v prvním ligovém kole do trháku, ale díky nečekané porážce se může dostavit i z hlediska pohárové Evropy u fanoušků jistá skepse. Místo pohodového začátku přichází těžká zkouška.

Reklama