Reklama
Loading...
Reklama

Slovan sa po 30 rokoch stretol s Ferencvárosom na domácej pôde. Vzhľadom na udalosti z posledného stretnutia bolo jasné, že zápas nebude len o boji o postup, ale aj o česť. V tom však Slovan neuspel napriek dobrému výsledku z trávnika súpera. Nepomohol ani gól Vernona de Marca, ani jeho vynikajúci výkon v zápase.

Momentálne nie je žiadny priestor na smútok. Na bratislavský klub čakajú cez víkend Michalovce a hneď na to v strede týždňa zápas v Grécku s Olympiakosom. Ten šokujúco hladko podľahol klubu Maccabi Haifa. Bratislavčania sa s týmto súperom stretli už minulý rok, no ich súboj nebol úspešný. Tento raz to bude o napravení reputácie.

Pošramotená reputácia z minulého roka, aj minulého zápasu

Ak bola pred zápasom s maďarským veľkoklubom povinnosť fanúšikov postaviť sa za svoj klub, teraz je to presne naopak. Ferencváros isto nie je tím, s ktorým by bola hanba prestať, no ako sme už spomínali, v tomto zápase šlo o viac ako len o postup samotný. Fanúšikov vypadnutie v žiadnom prípade nepotešilo a hráči budú mať za úlohu napraviť toto zlyhanie. Pôjde aj o nápravu z minulého roka, kedy neuspeli práve s Olympiakosom.

Pre Vernona de Marca to bude veľmi špecifický zápas. Nakoľko hoci odohral proti maďarskému mužstvu dobrý zápas, v rozhovoroch a vyjadreniach na sociálnych sieťach bolo na ňom vidieť značné sklamanie. Takisto na posledný zápas s gréckym klubom nemá dobré spomienky, nakoľko v ňom dostal červenú kartu. Aj z jeho osobného pohľadu teda pôjde o špecifické stretnutie.

Prestup Vernona de Marca je ukážka ideálneho nákupu

Vernon patrí v Slovane k najdlhšie pôsobiacim hráčom a jeho príbeh je ideálnou ukážkou toho, ako pri nákupoch pracovať. Jedná sa o človeka, ktorý si svoje pôsobenie v najúspešnejšom slovenskom klube vybojovať. Zo Španielska mierili jeho kroky do Michaloviec, ktoré v tom čase boli v druhej lige. Prepracoval sa až do najvyššej súťaže a vďaka tomu si vyslúžil prestup do bratislavského klubu.

Ani tam to nemal najjednoduchšie a o miesto musel bojovať aj na hosťovaní v Lech Poznaň. Ani po návrate nebol členom základnej zostavy a dostal sa do nej len vďaka výkonom. Slovan je často kritizovaný za ich prácu na prestupovom trhu, no práve toto by mohla byť ukážka toho, ako vyzerá ideálny prestup.

Reklama