Reklama
Loading...
Reklama
Barák Hellas Neapol
FOTO: Sempreinter.com
Zahraničí, Český fotbal

Barákův italský příběh se nyní jeví jako krásný. Přesune se dále na jih?

Je tomu již pět let, co Antonín Barák zamířil do Itálie a měl před sebou jednu velkou výzvu. Příbramský odchovanec zaznamenal u Litavky ligový debut, má za sebou také hostování ve Vlašimi, ale celá česká fanouškovská obec ho více začala vnímat až jako záložníka Slavie, s níž oslavil mistrovský titul. To vedlo k začátku jeho italského příběhu. Po evropském šampionátu „lvíčat” se totiž stěhoval do Udine. Blíží se jeho zajímavé pokračování?

Jeho prvním zaměstnavatelem se sice stalo Udine, ale zatím osudový italský klub pro něj představuje Hellas Verona. Po hostování v Lecce se nejprve mělo jednat o další místo pro získání většího herního vytížení, ale vše se nakonec proměnilo v přestup a Antonín Barák získal v Itálii více fotbalové jistoty. Celou věc dokumentoval v minulém ročníku, která se stala patrně tou nejpovedenější v jeho dosavadní kariéře. Důkaz představuje jedenáct vstřelených branek, na čemž má největší podíl hattrick do sítě Sassuola. Logicky se tak spekulovalo o přesunu na atraktivnější fotbalovou adresu. 

V zimní přestávce projevil o jeho služby zájem londýnský Tottenham, ale částka 20 milionů eur se jevila jeho představitelům jako příliš vysoká. Spekulace o přesunu však nezmizely ani během letní pauzy a nyní se podle italských médií rýsuje scénář atraktivního přestupu, přičemž však český záložník zůstane pod Apeninami, kde se již několik zajímavých českých fotbalových příběhů napsalo. Mohl by se nyní konat přesun jižním směrem, kde je zpravidla ještě více horká půda.

Antonín Barák slaví jeden ze tří gólů do sítě Sassuola. / Zdroj fotografie: Hellas Verona FC

Žhavým zájemcem je Neapol

Italská média totiž čile mluví o přestupu Antonína Baráka do Neapole. Minulý ročník ukončil s celým týmem v klidu na devátém místě. Nyní má však o jeho služby jevit zájem tým usilující o Ligu mistrů. Nabídka z kampánské metropole pod Vesuvem měla přicházet již v roce 2017, ale tehdy se pro mnohé jednalo možná až o příliš těžkou výzvu. Nyní je však v Antonín Barák ve zcela jiné pozici. Delší čas se totiž nachází pod drobnohledem italské fotbalové veřejnosti, kvůli čemuž by očekávání patrně nebyla malá. Italský novinář Gaetano Mocciaro naznačuje v této souvislosti složitější scénář. Dres „azzurri” přetáhne český záložník přes hlavu jen v případě odchodu minimálně jednoho z dvojice Piotr Zieliński a Fabian Ruiz.

Pokud by se tento scénář skutečně naplnil, dočkal by se Antonín Barák pochopitelně porovnání s momentálními členy záložní řady Neapole. Italské fotbalové prostředí dokáže být nemilosrdné, ale vzhledem k tomu, jak dlouho se v něm příbramský odchovanec pohybuje, musí být na něco takového připravený. Někdejší reprezentační obránce Marek Jankulovski své italské účinkování v Neapoli zahajoval. Bude v případě Antonína Baráka gradovat? 

Reklama