Reklama
Loading...
Reklama
FOTO: Martin Malý/SK Slavia Praha
Český fotbal, Sešívaný Michal

KOMENTÁŘ: Okurky nám končí, chceme zpátky titul!

Tak nám pomalu končí okurková sezona a blíží se to, na co jsme se všichni těšili. Co si budeme nalhávat, my slávisti pak o to víc, že máme chuť vzít si zpět, co nám patří, tedy titul!

Sezonu tým začal na půdě gibraltarského St. Joseph’s a nutno podotknout, že tým z jihu Pyrenejského poloostrova byl tak na úrovni naší třetí ligy. Skoro by se chtělo říci, že se pro Slavii jednalo až o nedůstojného soupeře. Za některé taktické chyby při bránění bych nadával i spoluhráčům v sedmé Hanspaulce. Nebo spíš oni mně. Tam fakt není moc, co hodnotit. Nejsme jediným českým týmem, který zahájil poháry a Sparta měla o třídu lepšího soupeře. I ona se za mě prezentovala kvalitním výkonem, ale branky nedala a já samozřejmě tleskal i nohama. Ne, Spartě prostě v pohárech fandit nemohu. Já vím koeficient, ale přesto to nedokážu.

Ewerton slaví gól do sítě gibraltarského St. Joseph’s ve 2. předkole EKL. / Zdroj fotografie: Martin Malý/SK Slavia Praha

Jenže St. Joseph’s je pouze rozcvička. Pak uvidíme na stadionu Slavie běhat borce věhlasného Panathinaikosu, což bude trochu jiný čajíček. Jasně, můžeme se utěšovat, že Panathinaikos není, co býval, ale pořád je to mančaft z řecké ligy, která má zajímavou kvalitu. Navíc dle dostupných zdrojů to není úplně typický jižanský tým, ale spoléhají spíše na zabezpečenou obranu. To přesně Trpišovského svěřencům nesedí. No, radost mi to neudělalo, navíc nebuďme včerejší. Hodně hráčů chce hrát poháry a klub má z pohárů nezanedbatelné peníze. Postoupit se musí.

Nová sezona? Potřeba vyhnout se faux pas

K tomu, aby se postoupilo, je ale potřeba vyhnout se takovým faux pas, jako se stalo proti Líšni. Hrálo se za zavřenými dveřmi, takže se na utkání dostalo jen minimum fanoušků. Údajně to bylo hodně nervózní, někteří kluci možná i těžko koušou svoji pozici, ale jsme velkoklub a o místo se musí porvat. Zápasů bude hodně, přijdou zranění a najednou bude potřeba hráče, kteří by to možná ani nečekali. A v tu chvíli bude samozřejmě potřeba, aby byli připraveni jak fotbalově, tak také psychicky.

Do nové sezony vstoupí klub také s novými dresy a novým znakem. Mně se logo i dresy líbí, ale celé jejich představení doprovázelo poměrně bizarní televizní divadlo. Řekněme, že ten, kdo tohle vymýšlel, musel být pravidelným zákazníkem Pabla Escobara. Na druhou stranu, na ten bizár se za pár dnů zapomene, kdežto logo nás bude provázet roky. A to se povedlo.

Reklama