Reklama
Loading...
Reklama

AS Trenčín mal zaujímavý minulý rok. V úvode pôsobil veľmi nevyrovnane a slabé výkony sa postarali o to, že po rozdelení súťaže sa ocitli len v skupine o záchranu. Následne však tím nabral skvelú formu a bol len krok od toho, aby sa cez baráž dostal do pohárovej Európy. Čo sa nepodarilo predtým, sa môže podariť tento rok. Ak hráči nadviažu na formu zo záveru, môžu hrať na vyšších priečkach.

Hoci sa pôsobenie v skupine o záchranu môže javiť ako zlyhanie, Trenčín rýchlo ukázal, že patrí vyššie. Medzi klubmi z nižšej polovice tabuľky jasne dominoval a takmer v boji o Európu zaskočil Dunajskú Stredu. Cieľ na tento rok je jasný. A to síce nezažiť rovnaký úvod ako v uplynulom ročníku, vďaka ktorému stratili šancu bojovať o vyššie priečky.

TRENČÍN HĽADAL POSILY NAJMÄ V ZAHRANČÍ

Slovenský klub, má podobnú koncepciu ako Žilina, ktorá sa snaží získať hlavne mladých hráčov, ktorých následne zhodnotí. V Trenčíne je to trocha rozdielne, pretože klub sa vie posilniť aj o starších hráčov. Pred začiatkom súťaže podpisovali hlavne hráčov zo zahraničia.

Z Rakúska prišiel mladý obranca Strahinja Kerkez. S tým sa bude rátať hlavne do budúcna, nakoľko s dospelým futbalom nemá veľa skúseností a pôsobil prevažne v mládežníckych tímoch. Skúsenosti do obrany, by mal však priniesť Slovák, Lukáš Ďuriška, ktorý bude hrať za Trenčín opätovne potom, čo klub opustil v sezóne 2013/2014. Odvtedy pôsobil na Malte, v Česku a hlavne v Poľsku.

Trenčín mal takisto skvelé skúsenosti, s hráčmi z Nigérie. Aj jedna z jeho posíl, Oladoye Adewale, ktorý prišiel z Gentu, je mladý nigérijsky talent na pozícii záložníka. V mladom veku, má dokonca štyri štarty v najvyššej belgickej lige. Spolu s ním prišiel do zálohy, tiež 27-ročný Grék Cristian Ramirez.

Najväčšia hviezda minulej sezóny, Jakub Kadák, sa však sťahuje do Švajčiarska, kde dostane príležitosť v klube FC Luzern. Nový lodivod, Peter Hyballa, ktorý je Slovákom najznámejší z pôsobenia v Dunajskej Strede, tak bude mať za úlohu, mimo iného, nahradiť tohto skvelého ofenzívneho hráča. Hráčove kvality, sme si už dávnejšie rozoberali v jednom zo starších článkov.

ZÁVEREČNÉ ZHRNUTIE

Trenčín, je jednoznačne klub s vysokým potenciálom, no je trochu ako neopracovaný diamant. Je jasné, že má ambície hrať o tie najvyššie priečky, musí to ale ukázať hlavne na ihrisku. Pod Hyballom, ktorý bol v DAC úspešný a obľúbený, by sa od nich mali čakať kvalitné výsledky. Kľúčové bude to, ako tím nahradí Jakuba Kadáka. Ten bol v uplynulej sezóne kľúčovým hráčom.

Reklama