Reklama
Loading...
Reklama

Zlaté Moravce boli dva roky dozadu príjemným prekvapením sezóny. S hráčmi ako Balaj a Hrnčár, ktorý mali výbornú formu, hrali na najvyšších priečkach. Európske súťaže sa im vyhli len kvôli nešťastnému zlyhaniu v rozhodujúcom zápase so Žilinou. Vyhrávali 2:0, no napokon prehrali po predĺžení. Sezóna na to už tak pozitívna nebola a klub musel bojovať o záchranu. Aj preto pred týmto ročníkom posilnili svoje mužstvo.

Je jasné, že Moravce sú klub, ktorý pracuje s nižším rozpočtom, no svojou zodpovednou prácou sa prepracoval až do najvyššej súťaže, kde je už prakticky stálicou. Cieľ na túto sezónu bude určite záchrana, no určite by radi pomýšľali aj na vyššie priečky. Pomôcť k tomu by mala skupina kvalitných posíl.

Moravce chcú hlavne záchranu, klub však môže dokázať viac

Patrilo by sa povedať, že čo sa posíl týka, nie sú to vôbec neznámi hráči. Tomáš Vestenický, ktorý posilní ofenzívu, má mnoho skúseností zo zahraničia. V juniorských kategóriách hral za AS Rím. Zahral si aj druhú taliansku ligu, dlhé roky pôsobil v Poľsku a zažil aj krátke pôsobenie na Litve a v Rumunsku. V rámci slovenskej súťaže hral za Nitru, kde býval lídrom ofenzívy.

Z rozpadajúcej sa Senice prišla dvojica hráčov. Brankár Matúš Chropovský, v minulom ročníku debutoval v najvyššej súťaži a celkovo odohral šesť zápasov. Jedná sa o dobrú alternatívu do brány s potenciálom do budúcnosti. Grék Ioannis Niarchos hrával v útoku Senice minulý rok pravidelne. Za 26 stretnutí si pripísal štyri góly a rovnako aj asistencie. Nakoľko má len 20 rokov, takisto sa bude jednať o futbalistu s potenciálom do budúcna.

Niekdajší talent Slovana Bratislava Patrik Pinte si po rokoch pôsobenia v nižších súťažiach za svoje výkony zaslúžil šancu v Liptovskom Mikuláši, kde bol dôležitým členom základnej zostavy. V Moravciach sa od neho bude očakávať to isté. Z Ukrajiny prišiel skúsený 28-ročný obranca Denys Balan, ktorý je odchovancom slávneho Dynama Kyjev, hoci súťažný zápas v A-tíme si tam nepripísal. V doterajšej kariére pôsobil hlavne na Ukrajine.

Z Ružomberku prišla dvojica záložníkov. Timotej Múdry bol posledné dve sezóny pravidelným členom základnej zostavy klubu z Liptova, no tento ročník strávi na hosťovaní. Adam Brenkus je takisto dlhodobým členom Ružomberku, hoci záver uplynulej sezóny strávil na hosťovaní v Bardejove. V jeho prípade, sa nejedná o pôžičku, ale o trvalý prestup.

Tieto posily indikujú, že hoci sa Moravce chcú hlavne zachrániť, nie je vôbec nesprávne pomýšľať aj na vyššie ciele. Prípadne sa pokúsiť nadviazať na výborné výkony spred dvoch rokov.

Záverečné zhrnutie

Je jasné, že Moravce sa finančne nemôžu rovnať klubom zo špice tabuľky, ich koncepčná práca je na vysokej úrovni. Hoci sa nedá čakať, že by takto vydržali hrať každoročne o najvyššie priečky, no ak sa mužstvo poskladá dobre, dajú sa čakať veľké veci. V prvom rade je však potrebné zostať nohami pevne na zemi a hlavne sa postarať o to, aby klub nezostúpil. Ak sa to podarí, potom bude čas myslieť na vyššie priečky.

Reklama