Reklama
Loading...
Reklama

Slovan Bratislava v zápase s Dinamo Batumi hral o hlavne o česť. Za posledné roky sa to len množilo katastrofálnymi prehrami v predkolách európskych súťaží. Blízko k tomu bolo aj v tomto zápase. V predĺžení slovenský majster prehrával 1:0, no práve inkasovaný gól bol tým, čo mužstvo nakoplo. Rozhodujúci gól v podaní Vladimíra Weissa, bol navyše jeden z najkrajších za poslednú dobu.

Hoci je na mieste aj radosť z postupu, tento zápas jasne ukázal, že Slovan má poriadne ďaleko od ideálnej výkonnosti. V nasledujúcom predkole, v ktorom sa stretne s veľkým rivalom Ferencvárosom, je jasné, že takýto výkon stačiť nebude. Hoci o bojovnosti nemôžu byť pochybnosti, pretože hráči sa o postup skutočne dokázali pobiť, nie je to celé len o tom.

Weiss je pre Slovan nepostrádateľný. Nie je to však len o ňom

Pri rozhodujúcom góle ukázal Vladimír Weiss ml. svoju genialitu a skúsenosti. Všimol si zle postaveného brankára a obrancov a skóroval priamo z rohového kopu.

Hoci sa jedná o pekný gól, opäť sa ukázalo, aký je slovenský krídelník dôležitým hráčom. Ukážkou bol aj prvý vzájomný zápas. Tam ho súper skvele pokryl a bolo vidieť, aké mal Slovan problémy v súbojoch jeden na jedného. To, že nedokázali skórovať pri dlhej presilovke, to len potvrdzuje.

Sezóna je zachránená, zatiaľ

Ak by sa znova vypadlo v prvom predkole, zrejme by priaznivcov čakala opätovne ťažká sezóna. Tituly na domácej scéne sú síce cenné, no zároveň je to niečo, čo sa už očakáva. V prípade porážky by bol bratislavský klub stále v Európe, no z predkola Konferenčnej Ligy, proti klubu akým je poľský Lech Poznaň, by sa postupovalo veľmi ťažko a samozrejme by to nekončilo tam.

Je možné, že ich výkonnosť pôjde vyššie. Nakoľko Slovan poskladal tím extrémne neskoro a prakticky aj trénerovu zmluvu predĺžili vo veľmi spozdilom termíne. Samozrejme nie je na mieste hľadať výhovorky, no pre klub to môže byť dobré znamenie, že vedia hrať oveľa lepšie. Nakoľko sa zápas s maďarským klubom odohrá už o týždeň, času na prípravu je extrémne málo. Silná ale bude motivácia, vzhľadom na spoločnú históriu, ktoré kluby medzi sebou majú. Slovan si týmto postupom zaistil minimálne to, že v prípade vypadnutia pôjde do predkola Európskej Ligy a nie priamo do Konferenčnej Ligy.

Reklama