Reklama
Loading...
Reklama

Český reprezentační záložník Alex Král už takřka tři roky představuje své fotbalové umění v zahraničí, přičemž se v dosavadním průběhu této kapitoly jeho kariéry rozhodně nenudil. Po nepovedeném hostování v londýnském West Hamu celkem očekávaně pozastavil z geopolitických důvodů kontrakt v moskevském Spartaku a patrně již pilně trénuje německé fotbalové fráze. Situaci kolem něj údajně monitoroval klub z Lipska a také Hertha Berlín, ale jeho novým chlebodárcem se podle všeho stane bundesligový nováček Schalke 04.

Priorita pro vestfálský tým?

Tým z Gelsenkirchenu jednání o nové posile otevřeně ventiloval na sociálních sítích a podle všeho zbývá již doladit pouze některé detaily. Úkolem pro Alexe Krále tak bude přispět k udržení se mezi německou fotbalovou elitou. Nikdo již dnes patrně nemyslí na nedávný sestup, který okázale oslavovali fanoušci nenáviděného rivala z Dortmundu. Fanoušci Schalke 04 patří mezi ty nejvěrnější a i na druhou nejvyšší soutěž jich chodily desítky tisíc. I ti měli tak podíl na nejrychlejším možném prvoligovém comebacku. Tento fakt však může vytvořit jistý tlak na českou posilu. S novými spoluhráči bude mít za úkol připravit fanouškům sladkou odměnu.

Angažmá v kolébce fotbalu je pro většinu fotbalistů splněný sen, ale v případě Alexe Krále pořádně zhořkl. V rámci Premier league si připsal pouze jedinou minutu a dres „kladivářů” oblékl celkově pouze šestkrát. Jeho fotbalový kredit v zahraničí pochopitelně klesl, ale to nic nemění na tom, že skutečný vrchol by měl mít český hráč ještě před sebou. V jistém smyslu se však dostává zpět na startovní čáru. To se však děje i v případě vestfálského klubu.

Alex KRÁL » Profil hráče » SK Slavia Praha
Zdroj: SK Slavia Praha

Na obnovenou bundesligovou premiéru připravuje Schalke trenér Frank Kramer, v jehož životopise můžeme vidět například Hoffenheim a naposledy řídil Arminii Bielefeld, z níž byl v průběhu jara odvolán. Ani to ale nezabránilo sestupu klubu z nejvyšší soutěže. Trenér se do ní však možná až nečekaně rychle vrací a dostává příležitost napravit svou trenérskou reputaci. Na místě je tak pochopitelně otázka, zda dokáže tým připravit na nejvyšší soutěž? Dokáže do něj zabudovat Alexe Krále? Tým se bude podle všeho ještě rozšiřovat, ale už nyní můžeme hledat jistou konkurenci pro rodáka z Košic v boji o základní sestavu. O koho se zatím jedná?

S kým a s čím bude bojovat?

Jmenovat lze například Floriana Flicka podílejícího se na návratu do nejvyšší soutěže. Druholigovou kapitolu napsal s týmem společně také Danny Latza, jemuž ale minulou sezonu výrazně poznamenaly zdravotní komplikace, v lize dokázal odehrát pouze čtrnáct zápasů. V nejvyšší soutěži bude chtít na poslední ročník i z tohoto důvodu rychle zapomenout. Na postupu se podílel také Victor Pálsson, který sice branku nevstřelil, ale řídil hru celého týmu a pomohl i třemi gólovými nahrávkami. Moc se nedařilo Canu Bozdoganovi, který hostoval v istanbulském Besiktasi, kde pendloval mezi hřištěm a lavičkou. Pro novou výzvu si přichází také Tom Krauss díky hostování z Lipska. Ten strávil minulou sezonu v druholigovém Norimberku, kde patřil mezi základní stavební kameny týmu a ročník zakončil se třemi góly a třemi asistencemi. Ze záložníků, kterými Schalke momentálně disponuje, tak prožil minimálně statisticky nejpovedenější ročník. Nyní má zájem o premiéru v nejvyšší německé soutěži. 

Konkurence se zatím nejeví jako nepřekonatelná, ale Alex Král musí hodně rychle hodit za hlavu nepovedenou anglickou štaci. Konkurence v týmu bude jistě stejně hladová jako on. Určitě má zájem o návrat do české reprezentace, což také vyžaduje povedené angažmá v modrých barvách. Poté, co zamával český záložník Londýnu, má před sebou skutečně velmi těžkou bundesligovou zkoušku. Nebude bojovat jen s konkurencí v boji o základní sestavu, ale v jistém smyslu také sám se sebou. Musí sám sobě dokázat ono známé přísloví: co tě nezabije, to tě posílí.

Reklama