Reklama
Loading...
Reklama

Ve Spartě ho fanoušci kritizovali. Teď má Benjamin Tetteh namířeno na Britské ostrovy! Podle tamních médií by se bývalý hráč pražského klubu měl stát posilou druholigového Hull City. Klub už se podle všeho domluvil s nynějším zaměstnavatelem ghanského forvarda, tureckým Malatyasporem. Pokud se přestup uskuteční, pětadvacetiletý Tetteh se stane sedmou letní posilou klubu.

V české lize strávil Tetteh čtyři sezony a zanechal v ní solidní dojem. Debut si odbyl v dresu Slovácka v ročníku 2016/17, kde hostoval ze Standardu Lutych. V týmu Uherského Hradiště vstřelil jednu jedinou branku, přesto po něm sáhli pražští Bohemians. O rok později se přesunul k městskému rivalovi ze Sparty, kde začal střílet góly. V první sezoně na Letné se prosadil jedenáctkrát – více branek tehdy nasázeli jen Komličenko, Beauguel, Doležal a Stoch. Stabilním článkem sparťanské jedenáctky byl i v ročníku následujícím, sedm přesných zásahů ke spokojenosti ovšem nestačilo. Ghanský reprezentant podával celkově horší výkony a spekulovalo se o jeho špatném přístupu k tréninkům.

Benjamin Tetteh slaví gól v dresu Sparty. / Zdroj fotografie: AC Sparta Praha

Poté, co se v prvních dvou kolech sezony 2020/21 skvěle ukázal Lukáš Juliš, zamířil Tetteh na hostování do tureckého Malatyasporu. Tomu svými góly, ale i asistencemi pomohl k záchraně. Letos už ale na stejný cíl jeho tým nestačil a nepomohl ani Tetteh, ačkoliv patřil k nejproduktivnějším a zároveň nejlepším hráčům týmu. Od sestupu si ale hledá nový klub, jelikož druhou tureckou ligu hrát nechce.

Tygři zkusí zaútočit na postup, loví hlavně v Turecku

Teď to tedy vypadá, že útočník zamíří do anglické Championship, tedy druhé nejvyšší anglické ligy. Ta je často odrazovým můstkem nejen pro přestup do Premier League, ale i jiných slavných evropských soutěží. Navíc to vypadá, že Hull letos zbrojí na postup. Z Nottinghamu dotáhl stopera Tobiase Figuireda, který Forestu aktivně pomohl k postupu výš. Z Fulhamu přišel šikovný záložník Jean-Michael Seri. Primárně pak ale loví v Turecku. Z Fenerbahce dorazila jeho dlouhodobá opora Ozan Tufan a íránský útočník Allahyar Sayyadmanesh, který pro Tetteha bude přímým konkurentem o místo v sestavě. Z Antalyasporu pak Hull vykoupil křídelníka Dogukana Sinika.

O Tetteha se údajně už dříve zajímal saúdskoarabský Al Hilal, podle britských zdrojů za útočníka nabízel 3,8 milionu eur, tedy asi 95 milionů Kč. Částka, kterou nabízí Hull, známá není, po sporech Tetteha s jeho nynějším zaměstnavatelem by ale možná mohl přijít zadarmo. Klub údajně hráči dluží výplaty. Ze Sparty do Malatyasporu forvard odcházel za 2 miliony eur, tedy asi 50 milionů Kč.

Reklama