Reklama
Loading...
Reklama

Slovan Bratislava nezažil ideálnu sezónu a je jasné, že sa bude snažiť zlepšiť kvalitu kádra. Málokedy sa do našej ligy kupujú známi futbalisti. Nákupy sú skôr smerované na mladších hráčov a aj v prípade hotového hráča sa často jedná o neznáme mená. Aj taký Šporar, ktorý sa v našej lige stal rekordérom, nebol predtým slovenským fanúšikom veľmi známy. V tomto prípade by to tak nemuselo byť. Slovan bol videný, ako jedná s legendou slovenského futbalu, ktorou bezpochyby je Juraj Kucka.

Špekulácie sa objavili už minulý rok a začali sa rozširovať potom, čo Kucka ohlásil, že vo Watforde po zostupe z Premier League nezostane. V posledných týždňoch sa správy o jeho spojení so Slovanom začali zintenzívňovať. Tie nabrali na najväčších obrátkach nedávno, keď bol futbalový agent Karol Csontó videný na Tehelnom poli chvíľu po príchode Ivana Kmotríka na dané miesto v očividne dobrej nálade.

KUCKA POMÔŽE AJ MIMO HERNÝCH KVALÍT

V prípade prestupu, sa bude určite jednať o jasné zlepšenie kvality v strede poľa. Nejedná sa však len o futbalové schopnosti, ktoré klubu môžu pomôcť. Samotná prítomnosť takéhoto legendárneho hráča dokáže podstatne zvýšiť morálku tímu. Navyše sa jedná o futbalistu, ktorý má mnoho skúseností, takže to bude vhodná osobnosť do kabíny. Aj v reprezentácii po konci Mareka Hamšíka začal nosiť kapitánsku pásku.

PRETLAK V ZÁLOHE

Hoci sa jedná o hráča, ktorý klubu jednoznačne pomôže a do zálohy aj napriek vyššiemu veku prinesie skúsenosť aj kvality, ktoré sa v našej lige len ťažko hľadajú. Na druhú stranu je dosť možné, že niekto bude musieť klub opustiť. Nedávno predĺžil zmluvu Jaba Kankava. Po zranení sa do tímu vrátil Dávid Holman. V uplynulej sezóne prekvapil skvelými výkonmi Alen Mustafič. Mimo nich sú v klube Ibrahim Rabiu a Uche Agbo, hoci druhý menovaný sa v tíme tak často neobjavoval. Z hosťovania sa vracia Joeri de Kamps, ktorý by však mal byť najpravdepodobnejším artiklom na výmenu.

Je jasné, že ak chce mať bratislavský klub v tejto situácii poriadok, musí sa kvalifikovať do minimálne jednej európskej súťaže. Nejedná sa len o to, že to finančne klub udrží na tejto úrovni ale hlavne o počte zápasov. Jediná alternatíva, v ktorej bude mať pre Slovan zmysel udržať široký káder je tá, pri ktorej budú mať aj dostatočné zápasové vyťaženie. Slovenská liga nepatrí medzi fyzicky najnáročnejšie čo sa týka množstva zápasov. V prípade, že by úradujúci majster hral len tú, nemalo by zmysel držať také množstvo futbalistov.

Reklama