Reklama
Loading...
Reklama

Nedostatočné výkony Slovenska nezostali nepovšimnuté a po ostudnej prehre s Kazachstanom v národnom tíme, skončil tréner Tarkovič. Zároveň sa skutočne potvrdili obavy mnohých priaznivcov Slovana a tréner Weiss v tíme skončil. Je tak veľmi pravdepodobné, že práve on prevezme reprezentáciu, nakoľko jeho meno už s ňou bolo viackrát spomínané.

Už dávnejšie bolo jasné, že Tarkovič má pozíciu veľmi neistú. Nedosahovali sme pozitívnych výsledkov a nespokojnosť bola aj s herným systémom. Jedným z najväčších problémov, však bolo aj to, že tréner nemal prakticky žiadnu podporu od fanúšikov. Od začiatku mnohí pohybovali a po pár výkonoch sa počet týchto ľudí rapídne zvýšil. Nakoľko sa už pred pár mesiacmi hovorilo o tom, že miesto v národnom tíme má prebrať Weiss, po konci oboch trénerov to vyzerá ako jasná vec.

Tarkovič to nemal jednoduché

Je ľahké kritizovať, no ťažšie aj pochváliť. Je pravda, že pod doterajším trénerom, sme nedosahovali výsledky, na ktoré sme boli zvyknutý. Takisto sme mali neúspešnú snahu o postup na Majstrovstvá Sveta. Musíme si však uvedomiť aj to, že doterajší lodivod Slovenska, to nemal vôbec jednoduché.

Naša reprezentácia sa aktuálne nachádza vo fáze prestavby. Mnoho hráčov, už má svoje roky a niektorí dokonca aj skončili kariéry. Preto je potrebné dosadiť novú generáciu, čo pravda aj nejaký čas zaberie. To koniec koncov, čaká aj nasledujúceho manažéra. Ak sa chceme zamerať na tie dobré veci, tak to bol práve Tarkovič, kto so Slovenskom postúpil cez baráž na Majstrovstvá Európy, kde sa nám podarilo získať aj jedno víťazstvo. Takisto stačilo prakticky pár minút vydržať so Švédskom neinkasovať a mohli sme zo skupiny aj postúpiť, hoci tieto tvrdenia sú len teoretické.

Slovan stratil, môže z toho profitovať reprezentácia, či Dunajská Streda

Ako by to do seba všetko zapadalo, že chvíľu po odchode trénera národného tímu skončí aj Weiss, ktorý bol na tejto pozícii žiadaný. Momentálne nič nebráni tomu, aby toto miesto dostal. Bolo by skutočným prekvapením, ak by túto pozíciu obsadil niekto iný. Pre trénera, ktorý dostal Petržalku do Ligy Majstrov, by to mohla byť šanca dokončiť čo pred rokmi začal. Stále sa jedna o jediného lodivoda, ktorý dostal Slovákov na Majstrovstvá Sveta. Tam tento krásny príbeh nekončil, keďže sme dokázali fantasticky poraziť úradujúceho majstra Taliansko a dokonca sme postúpili zo skupiny.

Predsa len, sa ale objavila prekážka. Posledné správy naznačujú, že o bývalého trénera Slovana, má záujem Dunajská Streda. Nakoľko sa jedná o rivala bratislavského klubu, môže to medzi fanúšikmi začať poriadnu nevraživosť smerom k ich bývalému trénerovi. Spomínaná nevraživosť, však bude zrejme aktuálne smerovať k vedeniu klubu. Nakoľko Weiss bol u fanúšikov veľmi obľúbený a prakticky nikto si jeho prepustenie neželal. Ak by k presunu do DAC skutočne došlo, slovenskú reprezentáciu, by mal prebrať Čech, Ivan Hašek.

Reklama