Reklama
Loading...
Reklama

Lászlo Bénes vo svojej kariére v Nemecku už dlhšiu dobu stagnuje. V Borussii Mönchengladbach sa na ihrisko dostáva len zriedka a na zmenu to nevyzerá. Nepomohli ani dve hosťovania, no teraz by mohol slovenský stredopoliar dostať druhú šancu. Záujem by mohol mať navrátilec do najvyššej nemeckej súťaže, Werder Brémy. Tradičný tím, sa po roku, kedy hral v druhej lige, vrátil medzi elitu a teraz plánuje prestavbu kádra.

Bénes odohral v tejto sezóne 13 zápasov. To znie ako pomerne slušné číslo, no jedným dychom musíme dodať, že sa jednalo často o pár minútové vstupy na ihrisko v záveroch zápasu. Neboli to teda prípady, kde by sa Slovák mohol patrične predviesť. Celkovo môžeme jeho pôsobenie v Mönchengladbachu zhodnotiť ako neúspešné, pretože si za šesť sezón nedokázal vybojovať stabilné miesto v základnej zostave. Dva z nich, ale netrávil v klube kde mal zmluvu, no na hosťovaní.

Trpela tým, aj jeho reprezentačná kariéra. Hoci v 24 rokoch má Bénes väčšiu časť kariéry stále pred sebou, jeho päť reprezentačných štartov v A-tíme, určite nie je toľko, koľko by sa očakávalo. I keď musíme brať v úvahu aj to, že pri konkurencii Hamšíka, Kucku či Lobotku, bolo skutočne náročné sa presadiť, hoci aj za to mohlo slabé herné vyťaženie.

Bénes môže byť svedkom budovania nového tímu aj s českým brankárom

Nakoľko Brémy musia svoje mužstvo prebudovať, v záujme toho, aby sa v najvyššej lige dokázali stabilizovať môže byť stále mladý Slovák ideálnou posilou. V mužstve trochu prekvapivo zotrval napriek zostupu český brankár Pavlenka. Od jeho sa očakáva, že bude lídrom, aj v budúcej sezóne. V prípade slovenského záložníka, by sa navyše nemalo jednať o hosťovanie, no o prestup v sume okolo jedného až dvoch miliónov. Takáto suma by mohla byť ideálna vzhľadom na celkové skutočnosti. Ako sme spomínali, Bénes pôsobí v nemeckých ligách už šesť rokov a v nasledujúcej sezóne začne siedmy.

Keďže sa jedná len o 24-ročného hráča, je tento počet odohratých sezón dobrým lákadlom. Stále sa bavíme o mladom hráčovi, ale zároveň, je to futbalista s dlhoročnými skúsenosťami. Ak berieme do úvahy fakt o nízkej prestupnej čiastke, mohlo by sa jednať o ideálny nákup. Aj v prípade, že by nevyšiel to tak nebude veľká finančná ťažoba pre klub.

Dobré správy aj pre Slovensko

Profitovať z toho môže samozrejme aj Slovensko. Hamšík reprezentačnú scénu opustil a trénersky tím bude mať úlohu nájsť na jeho pozíciu náhradu. Rodák z Dunajskej Stredy by mohol byť pri pravidelnom hernom vyťažení ideálnym nástupcom. Po prvý raz v kariére by mohol v elitnej lige dostávať dôveru od svojho klubu, keďže v  Mönchengladbachu býval večným náhradníkom.

Reklama