Reklama
Loading...
Reklama

Opava v baráži proti pražským Bohemians 1905 neuspěla a i další sezonu tak stráví v druhé nejvyšší soutěži. Okamžitě poté se objevily zprávy, že Slezský FC čekají četné odchody. A to nejen v hráčském kádru. Podle informací Žonglu by na odchodu měl být také nadějný trenér Roman West. Zájem o jeho služby jeví především Karviná, ale také Baník Ostrava, kde by se stal asistentem Pavla Vrby, nebo Sigma Olomouc.

West Opavu převzal loni v létě po sestupu do Fortuna Národní ligy. Na začátku ročníku se Slezanům příliš nedařilo – po deseti zápasech se žlutomodří nacházeli až na 10. příčce. Poté se ale opavské výkony razantně zlepšily a svou zásluhu na tom měl i trenér West, který byl vyhlášen nejlepším druholigovým koučem za měsíc listopad i díky třem výhrám v řadě. Opava nakonec přezimovala na šesté příčce s minimálním odstupem na barážová místa. Opavský trenér mizerný start a následný vzestup odůvodnil masovým odchodem hráčů a výstavbou kádru od nuly, vzestup pak přišel, když se hráči sehráli.

„V prvních kolech se projevovala nesehranost, která se postupně odstraňovala. I když je třeba říct, že některé zápasy vypadaly herně solidně, výsledky nepřicházely. Nebylo to jednoduché. V průběhu podzimu nám dodala sebevědomí vítězná utkání v Jihlavě a v Prostějově. Vždycky to je o výsledcích, a když přišla tato vítězství, hráči se začali zvedat, rostlo jim sebevědomí a najednou všechno fungovalo o dost lépe.“

Roman West o podzimní části svého týmu pro web Slezského FC

Před jarní částí pak trenér West veřejně vyhlásil boj o barážové příčky. Hned první zápas sice přišla vysoká prohra 1:4 s Vyškovem, pak ale až do závěrečného kola Opava neprohrála a vytáhla se na konečný třetí flek. V baráži se ovšem projevila zkušenost vršovických Klokanů, doplněná slabou ofenzivou Slezského FC, kterou West kritizoval nejen po baráži. Opava v sezoně nastřílela 47 gólů, což není malé číslo, Zbrojovka Brno a Vlašim ale nasázely svým soupeřům ještě o čtrnáct branek více.

„Výsledek dvojutkání však hovoří jasně. Projevila se jejich zkušenost nahoře, kde ty góly dát dovedou. My se sice můžeme plácat po ramenech, že jsme s ligovým týmem předvedli vyrovnaný dvojzápas. Někdy jsme dokonce byli i lepším týmem, ale zkrátka nedáváme z našich šancí branky.“

Trenér Roman West o barážovém neúspěchu Opavy pro klubový web

Čtyřicetiletý West nicméně se svým týmem předvedl po nepovedeném začátku sezony s mladým mužstvem dechberoucí comeback. Není divu, že se po něm začínají ohlížet jiné celky. Největší zájem podle našich informací má Karviná, která letos sestoupila z nejvyšší soutěže. Její zájem potvrdil i Opavský a hlučínský Deník. Podle důvěrného zdroje magazínu Žongl by pak jeho služby uvítal také ostravský Baník, kde by měl pomáhat v cestě do pohárové Evropy Pavlu Vrbovi. Oba dva svým svěřencům rádi ordinují formaci 4-2-3-1. Kolem Westa má kroužit také olomoucká Sigma. Tam by mohl následovat brankáře Tomáše Diganu, který na Hanou míří právě z Opavy.

Reklama